Tüp Bebek Tedavisinde Yumurta Kalitesini Artırmanın Yolları

Günümüzde tüp bebek tedavisi çok fazla tercih ediliyor ancak hepsi başarıyla sonuçlanmıyor. Tüp bebek tedavisinin başarılı olmasını etkileyen faktörler bulunuyor. Peki tüp bebek tedavisinde yumurta kalitesini artırmanın yolları nelerdir?

10.01.2019-14:45 - (Son Güncelleme: 10.01.2019-14:38) Tüp Bebek Tedavisinde Yumurta Kalitesini Artırmanın Yolları

Günümüzde tüp bebek tedavisi çok fazla tercih ediliyor ancak hepsi başarıyla sonuçlanmıyor. Tüp bebek tedavisinin başarılı olmasını etkileyen faktörler bulunuyor. Peki türk bebek tedavisinde yumurta kalitesini artırmanın yolları nelerdir? İşte detaylar...

YUMURTALIK TESTİ YAPILMASI GEREKİR

Tüp bebek tedavisinin başarı ile sonuçlanmasında etkili olan birçok faktör bulunmaktadır. Bunlardan biri baba adayından alınan sperm örneğinin kalitesi ve sayısal değeri ise diğer bir önemli faktör de anne adayının yumurta özellikleri ve sayısıdır. Kadının ürettiği yumurta anne adayının yaşı ile orantılı bir şekilde gelişme gösterir. Yumurtalık testlerinin dikkatli bir şekilde yapılması ve değerlendirilmesi gerekmektedir. Yumurtanın sayısal değerinin yanı sıra kaliteli olması da çok önemlidir.

Yumurta kalitesini artırmanın yolları;

- Öncelikle düzenli ve sistemli bir beslenme alışkanlığı geliştirmek yumurta kalitesini artırmanın en önemli adımı olarak kabul edilmektedir.

- B 12, çinko ve folik asit yönünden zengin besinler ile beslenmek önemle tavsiye edilmektedir.

- Yumurta kalitesini artıran yiyeceklerin başında, yeşil yapraklı sebzeler, karaciğer, balık çeşitleri, badem, patates, muz, yumurta,incir, kuru üzüm, nohut, şalgam, ananas, süt ürünleri, tahıl grubu ürünleri, babamya ve portakal suyu gelir.

- Sigara kullanmamak gerekir.

- Stresten uzak durmak son derece önemlidir.

- Yumurta kalitesini artırmanın bir diğer yolu ise doktor tavsiyesi ve yönlendirmesi ile destekleyici ilaç takviyesi almaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal