Enfes  bir potasyum deposu, omega 3 protein bakımından zengin doyurucu bir öğle yemeği harika olur.Bu makarnayı yapmak çok pratik, içerisine bol yeşillikleri doğradığınız da tamamlayıcı öğüne dönüşebilir. O zaman şimdiden afiyet olsun diyelim ve ton balıklı makarna tarifimizi yayınlayalım. İşte detaylar.

MALZEMELER

1 paket

makarna

200 gram

ton balığı konservesi

2 yemek kaşığı

zeytinyağı

6 adet

cherry domates

1 diş

sarımsak

1 su bardağı

haşlanmış mısır

1 su bardağı

siyah zeytin

1/4 demet

fesleğen

1 tatlı kaşığı

kapari

1 çay kaşığı

tuz

1/2 çay kaşığı

karabiber

PÜF NOKTASI

Makarnayı sosunu içine çekmesi için; süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeyin.

Pişirme Önerisi

Ton balıklı makarnayı arzuya göre; cheddar peyniri ile önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirerek de servis edebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Makarnayı kaynar suda yaklaşık 8- 10 dakika kadar haşlayın. Sosunda kullanmak üzere 1 çay bardağı kadar haşlama suyu ayırın. Makarnayı süzdükten sonra bir kenarda bekletin.

Ton balıklı makarnanın sosu için; sarımsağı rendeleyin. Kapari çiçeklerini ve fesleğeni incecik kıyın. Cherry domatesleri ortdan ikiye kesin.

Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğranmış cherry domates ve rendelenmiş sarımsağı 2 dakika kadar kavurun.

Yağını süzdürdüğünüz ton balığı konservesini ekleyin ve domatesler suyunu çekene kadar sosu pişirin.

Ardından sırasıyla; haşlanmış mısır, siyah zeytin, doğranmış fesleğen ve kapari, tuz ve karabiber katın. Haşlama suyundan ayırdığınız kısmı ekleyin ve sosu kaynatın.

Haşlanmış makarna ve ton balıklı harcı tencerede harmanlayın. Sıcak olarak bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın