Tereyağın Kokusunu Yok Etmek İçin Adaçayını Kullanın!

Tereyağı lezzetini isteyip kokusunu almak istemiyorsanız şayet adaçayını ekleyip hem kokuyu yok edin hem de farklı bir lezzet deneyin.

09.10.2019-10:36 - (Son Güncelleme: 09.10.2019-11:32)

Daha farklı ve sofistike bir tereyağı lezzeti için adaçayı tereyağını deneyebilirsiniz. İşte, adaçayı tereyağının tarifi...

ADAÇAYI TEREYAĞININ TARİFİ

Yağı oda sıcaklığında minimum 15 dakika yumuşatın. Yayılacak kadar yumuşak hale gelmelidir, ancak erimeye başlayacak kadar yumuşak olmamalıdır. Adaçayı yapraklarını temizleyin ve bir kağıt havluyla kurulayın. Yaprakları ince bir biçimde kesin. Adaçayı ve yumuşatılmış tereyağını bir kapta birleştirin, kesilmiş bitki eşit biçimide dağılıncaya dek karıştırın. Adaçayı yağına, bir kaç damla limon suyu katarak kremalı olana dek elektrikli bir karıştırıcı ile düşük hızda karıştırın. Alternatif şekilde, adaçayı yağını ufak bir mutfak robotu kabına iletin ve karışım hafif ve kremsi oluncaya dek düşük işleme tabi tutun. Adaçayı ezmesini mumlu bir kağıda yerleştirin ve bir çubuk tereyağı ebatında bir kütüğe çevirin. Mumlu kağıda sarın ve dondurucu muhafaza edin. Kullanmak için tarifiniz için lazım olan miktarı kesin ve kalanı dondurucuya geri yerleştirin. Adaçayı yağı birkaç ay donmuş şekilde kalır. Bu tarifi değişik otlarla da deneyebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal