Temizlikte İhmal Edilen Yerler Mikrop Saçıyor

Ev temizliği yaparken belirli yerleri tertemiz yapsak da bazen bazı noktaları ihmal edip gözden kaçırabiliyoruz. Buralarda oluşan bakteriler ve mikroplar sağlığımız açısından tehdit edici olabiliyor. Peki ev temizliğinde önemsenmeyen yerler nereler gelin birlikte bakalım.

27.08.2019-11:45 - (Son Güncelleme: 27.08.2019-11:34) Temizlikte İhmal Edilen Yerler Mikrop Saçıyor

Temizlik yaparken bazen kendimizi kaybeden, dip köşe heryere gireriz. Bazen de bazı noktaları ihmal eder ya da oraların temizliğini erteleriz. Bu aklımıza bile gelmeyen noktaların temizlenmemesi bakterilerin çoğalmasına neden olabiliyor. İşte ihmal edilen temizlik tüyoları.

SICAK SU KULLANIN

Temizlik için soğuk su kullanırsanız istenilen performansı alamazsınız. Oda sıcaklığından 10 derece fazla olan su ile temizlik yapmak daha etkilidir. Bu durumda, alkali temizleyiciler iki kat etki gösterirken daha fazla bakteri ve mantar tahrip olur.

TUVALET FIRÇASI

Kapalı bir yere koyduğunuz tuvalet fırçasını kullandığınızda banyonuzda bakteri üremesi artabilir. Bu nedenle fırçanızı kullandıktan sonra mutlaka temizleyin ve kuruması için 10 dakika bekletin.

DUŞ PERDESİ

Duş perdelerini ayda 1-2 defa çamaşır makinesinde yıkamak şart. Diğer bir yöntem ise onları bir tuz çözeltisine ya da sitrik aside batırmaktır.  Ayrıca haftada 1-2 kez duş başlığınızı soda ya da sirke çözeltisine batırmayı ve bekletmeyi unutmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal