Tam Paşalara Layık: Paşa Böreği Tarifi

Pazar kahvaltılarında sevdikleriniz ve dostlarınızla uzun ve lezzetli bir kahvaltı yapmak tüm hafta en çok beklenen ve yorgunluğu alan şeydir. İşte, kahvaltıda yiyebileceğiniz paşa böreği...

15.09.2019-09:04 - (Son Güncelleme: 15.09.2019-08:59)

Yoğurt, kıyma ve hamurun muhteşem uyumu ister kahvaltalarınızda ister öğünlerinizde tüketin. Hepsinde de çok seveceksiniz.

MALZEMELER

HAMUR İÇİN

3 yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Yaklaşık 3.5 su bardağı un

KIZARTMA İÇİN

Yeteri kadar sıvı yağ

ÜZERİ İÇİN

400 g az yağlı dana kıyma
1 su bardağı dolmalık çam fıstığı
100 g tereyağı
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 demet maydanoz
Yeteri kadar sarımsaklı yoğurt

AYRICA

3 litre su

NASIL YAPILIR?

Hamur için yumurtaları geniş bir kaseye kırın. Tuzu ve unu katıp yoğurmaya başlayın. Lazım olduğu kadar su katıp sert ve ele yapışmayan bir hamur yapıncaya dek yoğurun. Hamurdan pasta tabağı ebatında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın. Yufkaları fazla yağda sararıncaya dek kızartıp alın. Tereyağını büyük bir tavada eritin. Fıstıkları tavaya katıp karıştırarak, sararıncaya dek 2-3 dakika kavurun. Kıymayı katıp 8-10 dakika daha kavurun. Tuzu ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan kaldırın.

Bir tencerede ortalama 3 litre suyu kaynatın. Kızarttığınız yufkalardan birini suya koyup 2-3 dakika boyunca haşlayın ve el süzgeciyle alıp büyük bir servis tabağına yerleştirin. Üstüne kıymalı harçtan 2-3 yemek kaşığı miktarında yayın. Aynı işlemleri yaparak 5-6 katlı bir börek yapın. Üstüne dilerseniz sarımsaklı yoğurt döküp kızgın pul biberli yağ gezdirin. Sıcak şekilde servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal