Daha sağlıklı olduğu için mutfakta tercih ettiğimiz tahta kaşıklar çok kısa sürede koyulaşması biz kadınları oldukça rahatsız eden bir durumdur. Tahta kaşık ve diğer malzemelerin kısa sürede kararmasının önüne geçerek kullanım süresini daha da uzatabilmek mümkün.

Tahta kaşıklarınızın kullanımı için uygulayacağınız bu önlemler ile üzerinde meydana gelebilecek kararmaları engelleyebilirsiniz.

İşte tahta kaşık ve diğer malzemelerin kararmasını engelleyen 3 yöntem…

1.Yemek hazırlarken sürekli elimizin altında bulunan tahta kaşıkları sıcak tencerede pişen yemeğin içerisinde bekletmeyin. Daha kısa sürede kararmasının başlıca nedenlerinden biridir bu yanlış hareket.

2.Tahta malzemeleriniz bulaşık makinesine koymamaya özen gösterin. Elde yıkadığınız tahta kaşıkları ve diğer malzemeleri hemen kurulayın. Islak kalmaması durumunda kararmalar oluşmaya başlayacaktır.

3.Karıştırma veya servis halinde kaşık üzerinde uzun süre yemek artığı bulunmamasına dikkat edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.