Sultan Tatlısının Tarifi

Şerbetli tatlıları sevenler için, ağızda dağılan ve yapımı oldukça kolay olan bir tatlı tarifimiz var. Severek tüketeceğiniz sultan tatlısını çay saatleriniz için de tercih edebilirsiniz.

01.03.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 01.03.2019-12:00) Sultan Tatlısının Tarifi

Şerbetli tatlıları sevenler için, ağızda dağılan ve yapımı oldukça kolay olan bir tatlı tarifimiz var. Severek tüketeceğiniz sultan tatlısını çay saatleriniz için de tercih edebilirsiniz. İşte detaylar...

Yapımı kolay olan haşhaşlı sultan tatlısının, sunumu da gözlerinizi dolduracak. Bayramlarda ve özel günlerde tercih edebileceğiniz sultan tatlısının tarifini paylaşıyoruz...

SULTAN TATLISI TARİFİ

Gerekli Malzemeler:

- 200 gram tereyağı

- 1 su bardağı toz şeker

- 2 adet yumurta

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- Yarım su bardağı hindistan cevizi

- 1 su bardağı irmik

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 3 su bardağı un

Şerbeti için:

- 1 su bardağı toz şeker

- 1,5 su bardağı su

- 2 damla limon suyu

Üzeri için:

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı haşhaş tohumu

- 1 su bardağı fındık veya ceviz

Yapılışı:

Tatlıyı hazırlamaya öncelikle şerbetinden başlayabilirsiniz. Tencereye suyu ve şekeri koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynayınca limonu ilave edin. Şerbeti soğuması için kenara alabilirsiniz.

Ayrı bir kabın içerisinde tereyağı ve şekeri iyice çırpın. Şeker eridiğinde yumurta ve sıvı yağı ekleyin. Hindistan cevizi, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın. Karışıma vanilyayı da ekleyerek unu eklemeye başlayın. Unu azar azar ekleyerek elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Ceviz büyüklüğünde hazırladığınız kurabiye hamurunu önce süte, daha sonra haşhaş tohumlarına bulayın. Fındığı veya cevizi tam orta kısmına batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin. Pişen ve hala sıcak olan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve çekene kadar bekleyin. Çeken tatlıyı servis edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal