Stor Perdeler Çıkarmadan Nasıl Temizlenir?

Artık hemen hemen her evde kullanılan stor perdelerin çıkarmadan yıkama yöntemi aranıyor. Peki, tertemiz stor perdelere sahip olmak için stor perdeleri nasıl yıkamak gerekir? Detaylar haberimizde…

22.02.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-16:26) Stor Perdeler Çıkarmadan Nasıl Temizlenir?

Evin dekorasyonunu tamamlayan en önemli parça perdelerdir. Yenilenen ve sürekli değişen perde modelleri ise zamanla yerini zebra ve stor perdelere bıraktı. Mutlaka herkesin bir odasında bulunan stor perdelerin temizliği ise çoğu zaman zor ve ürkütücü gözükebiliyor. Peki, stor perdeleri çıkarmadan temizlemek mümkün mü? Gelin hep beraber stor perdeler nasıl temizlenir bakalım…

STOR PERDE NASIL TEMİZLENİR?

Öncelikle stor perdeyi yerinden çıkarıp nasıl temizlersiniz ondan bahsedelim. İlk olarak yapmanız gereken perdeyi mekanizmasından çıkararak düz bir zemine sermektir. Daha sonra elektrikli süpürge ile toz kalıntılarını alıp, çok sert olmayan bir fırça yardımıyla deterjan ya da sirke ve karbonat karışımı kullanarak güzelce yıkayın. Bol su ile temizledikten sonra tekrar asarak kurumasını bekleyin. Birde stor perdeyi çıkarmadan temizlemek isteyenler için uygulayacağı adımları bir araya getirdik. Çıkarmadan temizlemek için öncelikle stor perdenizi açabildiğiniz en son kısma kadar açmalısınız. Daha sonra elektrikli süpürgenize fırça başlığını takıp düşük ayarda stor perdenin tozunu almalısınız. Daha sonra yine sabunlu su ya da limonlu su eğer isterseniz sirke ve karbonat ile hazırlayacağınız doğal temizlik ürününü bir sprey şişesine boşaltarak perdenizin üzerine püskürtmelisiniz. Temiz ve nemli bir bez yardımıyla temizlik suyunu püskürttüğünüz kısımları arkasına destek verecek şekilde güzelce silmelisiniz. Bir diğer yöntem ise bir maşadan faydalanarak iki ucuna sünger ya da bir bez takıp perdeleri yatay bir şekilde temizlemek olacaktır. Bu yöntemi haftada bir kez kullanabilirsiniz.

ZEBRA STOR PERDE TEMİZLİĞİ

Zebra storlar sert bir yapıya sahip oldukları için kolay eğilip bükülmezler bu nedenden dolayı zebra storları temizlemek için yerinden çıkarmanız daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. Mekanizmasından çıkarıp kırıştırmadan serdiğiniz düz bir zeminde önce elektrikli süpürge ile tozunu alın. Daha sonra da sünger ile güzelce temizleyin. Kullanacağınız temizlik ürünü sabunlu su olursa çok daha etkili ve sağlıklı bir temizlik yapmış olursunuz. Fazla kirlenen ince detaylı bölgeleri ise diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz. Son olarak bir havlu ile kurulayıp perdenizi asabilirsiniz.

STOR PERDE TEMİZLİĞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Öncelikle stor ya da zebra perdeleriniz koruyucu bir katman içerdiği için sık sık temizlenmeye ihtiyaç duymazlar sadece haftada bir tozunu almanız bile uzun süre temiz kalmasını sağlar. Ancak siz yine de satın alırken yıkanabilir kumaşlardan almaya dikkat etmelisiniz. Eğer stor perdenizi yerinden çıkararak temizleyecekseniz mekanizmasına zarar vermemeli ve tamamen kapattıktan sonra çıkarmalısınız. Zebra stor perdeleri sık sık yerinden çıkarmamalı 6 ayda bir çıkarmadan yıkayıp 1,5 yılda bir de sökerek temizlemelisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal