Spiral Nasıl Takılır? Kimler Taktırabilir?

En etkili doğum kontrol yöntemlerinden biri de spiral taktırmaktır. En güvenilir doğum kontrol yöntemi olan spiral, rahim içine yerleştirildikten sonra etkili olur. Peki spiral nasıl takılır? Kimler spiral taktırabilir?

14.01.2019-13:52 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-13:46) Spiral Nasıl Takılır? Kimler Taktırabilir?

En etkili doğum kontrol yöntemlerinden biri de spiral taktırmaktır. En güvenilir doğum kontrol yöntemi olan spiral, rahim içine yerleştirildikten sonra etkili olur. Peki spiral nasıl takılır? Kimler spiral taktırabilir? Yanıtlar haberimizde.

Spiral Nasıl Takılır?

Öncelikle bireyin antiseptik solüsyonlarla temizliği sağlanıyor. Tıbbi aletler yardımıyla rahim, tutularak çekiliyor. Tüp yardımıyla spiral rahim ağzından geçirilir ve rahmin tepesine kadar itilerek içerisine yerleştirilir. Tüp içerisinde yer alan piston ile ileri doğru iterek tüp dışarı alınarak rahim içine yerleşir. Spiralin ucunda bulunan ip, 1 cm kadar rahim dışında kalacak şekilde kesilir. Ardından spiralin doğru yere yerleştirildiğinden emin olmak için ultrasonla kontrol edilir. İşlem yapıldıktan sonra ilk kontrole 1. ayın sonunda, daha sonraki kontrollere de yılda 1 kez gidilmelidir.  Regl dönemi spiral taktırmayı tercih edenler için adetin yoğun olduğu 2. ya da 3. günü tercih edilir.

Kimler Spiral Kullanabilir?

• Lohusalık dönemini bitirmiş emziren anneler,

• Genital enfeksiyonu olmayan kadınlar,

• Cinsel yolla bulaşan hastalık taşımayan kadınlar,

• Gebelik tesi ile gebe olmadığı teyit edilen kadınlar.

KONTROLE GİDİLMELİ

Spiral taktıranların yılda bir ya da iki kez kontrole gitmesi önerilir. Kontrol esnasında ipin yerinde olup olmadığına bakılır. Vajinal ultrason ile de spiralin rahim içinde normal yerleşip yerleşmediği kontol edilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal