Son Kullanma Tarihi Geçmiş Tavuk Yenir mi?

Tavuk satın alırken önce neye bakmalıyız? Tavuğu son kullanma tarihinden en az kaç gün önce tüketmeliyiz? Bozulan tavuğu nasıl anlarız? Protein açısından en sık tercih edilen besinlerden biri olan tavuğu satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Detaylar haberimizin içinde...

06.04.2019-17:01 - (Son Güncelleme: 06.04.2019-16:35) Son Kullanma Tarihi Geçmiş Tavuk Yenir mi?

Kırmızı ete oranla daha ucuz olan ve bu sebeple daha çok tüketilen tavuğu nasıl seçmeliyiz? Marketten aldığımız tavuk ile doğal tavuk arasındaki fark nedir? Tavuk almadan  önce içeriğimize mutlaka gözatın...

SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

Tavuk satın alınırken, dikkat edilmesi gereken ilk yer, son kullanma tarihidir. Son kullanma tarihinden en az 3 gün evvelinde satın almak en uygun olandır, diğer besinlerde bu tarih çok büyük önem arzetmezken, tavuk için durum tam tersidir. Bazı tavukların son kullanma tarihinden daha önce de bozulabildiği de aklımızdan çıkmamalıdır. Poşetin içinde çok fazla miktarda kan bulunan ve sulu kesim (petli) tavukların da satın alınmaması gerekir.

BUZU ÇÖZÜLDÜKTEN SONRA HEMEN PİŞİRİLMELİDİR?

Son tüketim tarihi geçmiş olan tavukta bozulmaya yönelik belirtilerin bulunmaması halinde, şayet tavuk derin dondurucuya koyulmuş ve bu süre boyunca hiç çıkarılmamışsa, tüketiminde bir sakınca yoktur. Ancak buzu çözüldükten sonra aşağıdaki noktalara itinayla dikkat edilmesi gerekir:

  • Sağlıklı bir tavuk eti, cilt rengine çok benzer olan bir renk tonuna sahiptir.Fakat eğer bozulma başlamış ise tavuk etinin rengi de sararmaya başlar. Ten renginden daha fazla sarı renge yakın olan tavuk asla tüketilmemelidir. Bu durumun en iyi anlaşılabileceği bölge, tavuğun derisi ve deri ile bağlantılı dokulardır.
  • Son kullanma tarihi geçtiği için bozulmaya başlamış olan tavukta, ağır ve ekşi bir koku oluşur. Bu ilk belirtilerden biridir ve bu nedenle derin dondurucudan çıkarılan tavukta da bu kokuya son derece dikkat etmek gerekir.
  • Tavuk derin dondurucudan çıkarılmış ama son kullanma tarihi de geçmiş ise dış derideki dokuya dikkat edilmelidir. Halen yenilebilir durumda olan tavukta, buzun çözülmesi sonrasında bir farklılık gözlenmeyecektir. Ancak bozulmaya başlayan tavuk, dış yüzeyinde yapışkan bir doku ile kendini ele verir. Ayrıca tavuk etinin üzerine bastırdığınızda et hemen eski haline dönmüyor ve et üzerinde çukur kalıyor ise, et bozulmuştur ve artık yenmemesi gerekir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal