Soframızdan eksik etmediğimiz soğanın yahnisini yapmaya ne dersiniz? Soğanı çok sevenler bu lezzete bayılacak. Peki soğan yahnisi nasıl yapılır? İşte tarifi...

Soğan yahnisi için gerekli malzemeler;

- 500 gram dana kuşbaşı ya da kuzu eti

- 20-25 adet arpacık soğan

- 4 diş sarımsak

- 1 yemek kaşığı salça

- 1 küçük domates rendesi

- 1 yemek kaşığı un

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

- Kekik

- Pul biber

- Tuz

- 2 buçuk-3 su bardağı su

Yapılışı;

Öncelikle 500 gr. eti düdüklüye alıp, üzerine 2 su bardağı kadar su koyun ve kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra , kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Daha sonra arpacık soğanların üzerine sıcak su dökün ve 5 dakika kadar bekletin, kabuklarını soyun. Sarımsaklarında kabuklarını soyup iri iri doğrayın. Yemeği yapacağınız tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ, arpacık soğanlar, sarımsaklar ve 1 yemek kaşığı un koyun. Un kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun. Üzerine salça ve rendelediğiniz domatesi ekleyip, kavurmaya devam edin. Üzerine 2 su bardağı soğuk su ilave edip hızlı hızlı karıştırın ve kaynamaya bırakın. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca üzerine pişirdiğiniz etleri ilave edin.Üzerine tekrar gerektiği kadar su ilave edin ve yemeğin kıvamını ayarlayın. Son olarak tuz, kekik ve pul biber ilave edin ve kısık ateşte ara ara 20 dakika kadar pişirin. Pişirilen soğan yahnisini ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.