Evde Cilt Maskesi Nasıl Yapılır?

Doğal yöntemler ile kötü cilt sorunlarını çözmek isteyenler için, sivilceleri yok eden, cildi parlak bir görünüme kavuşturacak olan doğal maskeleri derledik. İşte limonun başrol olduğu kolay cilt maskeleri...

23.04.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-08:44)

Cilt bakımı çoğu insanın olmazsa olmazıdır. Gerek stres gerekse de hava kirliliği cilt üzerinde bir tahribat yaratarak ışıltısını kaybetmesine ve kötü gözükmesine yol açar. 

Doğal yöntemler ile kötü cilt problemi çözmek isteyenler için, bebek cildi gibi parlaklık sağlayacak maske tariflerini sizin için derledik. İşte sivilceleri yok eden, cildi parlak bir görünüme kavuşturacak olan doğal maskeler... 

IŞIL IŞIL BİR CİLDE SAHİP OLUN!

Malzemeler:

- Bir buçuk yemek kaşığı bal

- Yarım yemek kaşığı yumuşak tereyağı

- 1 yemek kaşığı limon suyu

- Yarım yemek kaşığı toz şeker


Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kap içerisine koyun iyice karıştırın. Karışım cıvık olursa biraz daha bal ekleyin. Eğer çok katı olursa biraz daha limon suyu ekleyebilirsiniz.

Kullanılışı: Yüzünüzdeki tüm bölgelere karışımı sürün. 20 dakika bekledikten sonra bol su ile yıkayarak durulayın. Sonrasında cildinize losyon veya nemlendirici sürebilirsiniz.

YAĞLI CİLTLER İÇİN…


Cildiniz yağlı ve sivilceye meyilli bir ciltse bu maskeyi uygulamanız sizin yararınıza olacaktır. Yumurtanın beyazı cildinizdeki pH değerini düzenlerken bir yandan da sivilcelerin meydana getirdiği kırmızılıkları yok etmeye yardım eder. Limon da içerisinde bulunan asit sayesinde sivilce tedavi edici bir etki gösterir.

Malzemeler:

- 1 yumurta beyazı

- 1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Ufak bir kabın içerisinde yumurta akını köpürene kadar çırpın. Taze sıkılmış limon suyunu da yumurta akının üzerine ekleyin.

Kullanılışı: Maskeyi kullanmadan önce yüzünüzü temizleyin. Parmak uçlarınızla maskeyi yüzünüze uygulayın. 15 dakika maskenin kurumasını bekleyin sonrasında ılık suyla yıkayarak durulayın. Bu maskeyi haftada 1 gece uygulayabilirsiniz.

DOMATESİN BEYAZLATICI GÜCÜ!

Bu maskeyi cildinizin rengini açmak için kullanabilirsiniz. Ciltteki renk bozuklukları ve ton değişiklikleri için de en ideal maskedir.


Malzemeler:

- Yarım çay kaşığı limon suyu

- 1 yemek kaşığı bal

- 1 çay kaşığı domates lapası

Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir kapta ezerek karıştırın ve yumuşak bir kıvam elde edin.

Kullanılışı: Maskeyi parmak uçlarınızla yüzünüze uygulayın. Maske yüzünüzde 10 dakika durduktan sonra ılık suyla maskeyi inceltin ve soğuk su ile maskeyi durulayın. Bu maskeyi haftada bir kere istediğiniz sonuçlara ulaşana kadar kullanabilirsiniz.

4 MALZEME İLE MUHTEŞEM SONUÇLAR


Avokado içerisinde bulunan A, D ve E vitaminleri sayesinde cildinize yumuşatıcı bir etki sağlar. Yumurta beyazı da gözenekleri sıkılaştıracaktır. Bu sayede cildiniz hem yumuşak hem de sıkı bir yapıya bürünmüş olacak. 

Malzemeler:

- Çeyrek olgun avokado

- Yarım yemek kaşığı bal

- Yarım yemek kaşığı limon suyu

- Yumurta beyazının yarısı

Hazırlanışı: Bir çatal yardımı ile tüm malzemeleri ezin sonrasında karıştırın.

Kullanılışı: Yüzünüzü temizleyip kuruttuktan sonra maskeyi yüzünüze uygulayabilirsiniz. 15 dakika maske yüzünüzde durduktan sonra ılık su ile durulayın. Maskeyi ayda 1 kere uygulayarak cildinizin yumuşaklığını koruyabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal