Doğal Sinek Kovucu Nasıl Yapılır?

Sinek problemine karşı kimyasal madde içermeyen doğal sivrisinek kovucular ile bu problemi çözebilirsiniz. Doğal sinek kovucu nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

02.07.2018-16:14 - (Son Güncelleme: 18.09.2021-12:46)

Sinek problemine karşı kimyasal madde içermeyen doğal sivrisinek kovucular ile bu problemi çözebilirsiniz. Doğal sinek kovucu nasıl yapılır?

OKALİPTUS YAPRAĞI

Okaliptus yaprakları ile sinekleri evinizin dört bir yanından uzak tutabilirsiniz. Yaklaşık olarak 1 litre sıcak suyun içinde, 250 gram okaliptus yaprağını kaynatın. Kaynayan suyu kapı ve pencere girişlerine döküp kullanabilirsiniz. Dökmeyi tercih etmeyenler kişiler ise bu suyu kullanarak kapı ve pencere kenarlarını silebilir. Okaliptusun kokusu, sinekleri rahatsız ettiği için etkili bir yöntemdir.

SARIMSAK LOSYONU

Sarımsak bedeninizi sivrisinek ısırıklarından korumak için etkili bir çözümdür. Yaklaşık olarak 2 avuç sarımsak, bebek şampuanı ve 1 litre suyu hazırlayın. Sarımsakları bu suyun içinde kaynatın. Ardından şampuan kutusunun içine demlenen sarımsağı ekleyip bütün şişeyi iyi şekilde karıştırın.

Hazırladığınız bu karışım, etkili bir losyon özelliği sunar.Vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine bu losyonu sürerek sinek ısırıklarına karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

Sarımsak kokusunu dert etmenize gerek yok çünkü şampuan içinde harmanlanan sarımsak kokusunu kaybedecektir.

YAĞ MUCİZESİ…

Bir sprey şişenin içerisine 10 damla badem yağı, 20 damla fesleğen yağı ve 20 damla ıtır çiçeği yağını ekleyerek harmanlayın.  Serin yerde saklayacağınız bu karışım yağı, özellikle bebek ve çocukların cildinde endişe etmeden kullanabilirsiniz. Hazırlanan yağ karışımını vücudunuza uygulayabilirsiniz.

SİNEKLERE GEÇİT YOK!

Taze fesleğen, sivrisinek kovucu etkisiyle yıllardır tercih sebebidir. Sivrisinek kovucu özelliği bulunan fesleğenle evinizden sinekleri uzaklaştırabilirsiniz. 

Bunun için tek yapmanız gereken şey orta boy bir saksıda fesleğen yetiştirmektir. Fesleğen ile evinizde hoş bir koku yaratırken aynı zamanda sinekleri de yok edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal