İtalya ile özdeşleşmiş bir sebze türü olan brokolinin dünyaya yayılması 1900’lü yıllarda gerçekleşmiştir.1 bardak çiğ brokoli günlük C vitamini ihtiyacının 3'ini, folat ihtiyacının 'ünü, A vitamini ihtiyacının 'ini ve diyet lifi ihtiyacının da %9'unu karşılar. Peki bu ne anlama geliyor?

İltihap sökücüdür: Brokolide kaempferol diye adlandırılan flavonlar bulunduğundan iltihap sökücü özelliği vardır. Artrit ve gut hastalığına iyi gelir.

Alerjiye iyi gelir: Brokoli iltihaplı durumlara iyi geldiği için alerjiyi önceliyici özelliği vardır. Kaempferol maddesi zengin yiyecekler yemek zorundaysanız brokolinin yanısıra lahana, üzüm, çilek ve domates de yeyin.

Lif kaynağıdır: Brokoli diyet yapan insanların dostudur. Tok tutar ve çok uzun süre açlık hissetmezsiniz.

D vitamin açısından çok zengindir: D vitamini eksikliği çeken bir kişi mutlaka brokoli yemelidir. Brokoli D vitamininin emilimine yardımcı olan A ve K vitamini deposudur.

Ä°lgili resim

İltihap sökücüdür: Brokolide kaempferol diye adlandırılan flavonlar bulunduğundan iltihap sökücü özelliği vardır. Artrit ve gut hastalığına iyi gelir.

Alerjiye iyi gelir: Brokoli iltihaplı durumlara iyi geldiği için alerjiyi önceliyici özelliği vardır. Kaempferol maddesi zengin yiyecekler yemek zorundaysanız brokolinin yanısıra lahana, üzüm, çilek ve domates de yeyin.

Lif kaynağıdır: Brokoli diyet yapan insanların dostudur. Tok tutar ve çok uzun süre açlık hissetmezsiniz.

D vitamin açısından çok zengindir: D vitamini eksikliği çeken bir kişi mutlaka brokoli yemelidir. Brokoli D vitamininin emilimine yardımcı olan A ve K vitamini deposudur.

Gözlerinize faydalıdır: Lutein ve zeaxanthin adlı karotenler açısından zengin olduğu için brokoli gözler için çok faydalıdır.

Harika bir cilde sahip olursunuz: Brokolinin faydalarından bir diğeri de brokolideki glucoraphanin adlı kimyasalın sindirim sırasında başka kimyasallara dönüşebildiği için cildinizi gençleştirme özelliğine sahip olmasıdır.

brokoli ile ilgili görsel sonucu

Kalp hastalıklarına yakalanmanızı engeller: Brokolideki lutein maddesi gözlerinize iyi geldiği gibi damarları açık tutarak kan akışını düzenler ve kalbinize de iyi gelir.

Protein açısından zengindir: Neden brokoli yemeliyiz sorusuna verilebilecek bir diğer güzel cevap da yağsız proteinler açısından zengin bir besin olmasıdır. Bir tabak brokoli yemeği yerseniz 3 gram protein ve 0 gram yağ alırsınız.

Kas ağrılarına iyi gelir: Sabahları koşmadan önce her sabah bir muz yiyiyordunuz değil mi. Küçük bir servis tabağıyla brokoli yeseniz potasyum dengenizi sağlarsınız ve bu da koştuktan sonra oluşacak kas ağrılarını giderir.

Kemikleriniz için iyidir: Kemiklerinizi kalsiyum açısından güçlendirdiği için özellikle biz kadınlar için çok faydalıdır.

Kanseri önlemeye yardımcı: Beyinde oluşabilecek tümörleri önlemeye de yardımcı olur.

Lif kaynağıdır: İçinde lif bulunan besinler tok tutmasıyla bilinirler. Brokolinin içinde de bol miktarda Lif bulunur. Bu yüzden diyet yapan insanlara tokluk hissi verdirmesi için brokoli tüketimi önerilir.

Sinir Sistemi Sağlığını Korur: Sağlıklı bir sinir sistemi için potasyum önemli bir maddedir. Zengin miktarda potasyum içeren brokoli sinirlerin sağlığını korur.

Zayıflamayı Kolaylaştırır: Brokoli zengin miktarda lifler içermektedir ve bütün lif içeren besinler zayıflamaya yardımcı olmanın dışında sindirim sistemi sağlığına ciddi katkılarda bulunabilirler. Günlük olarak tüketilen çiğ brokoli vücudun gereksinim duyduğu birçok maddeyi sağlayabilir. Lifler ayrıca kan şekeri seviyesini ayarlar.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın