Semizotu Nasıl Saklanır?

Sağlık açısından faydası saymakla bitmeyen semizotunun muhafaza edilmesi de oldukça önemlidir. Semizotunu bozulmadan saklamak için gerekenleri sizin için derledik. Semizotu nasıl saklanır? Detaylar haberimizde...

31.10.2019-13:51 - (Son Güncelleme: 23.10.2021-16:40)

Taze yeşil yapraklı semizotları temizlenerek iyice yıkanır sonrasında doğranarak poşetlere yerleştirilir. Eğer dondurucunuzda yeriniz az ise o zaman şoklama işlemi yaparak dondurucuya yerleştirmeniz daha fazla kolaylık sağlar. Hacmi küçültmek için şok işlemi uygulamak gerekir. Semizotu nasıl saklanır? Semizotunu dondurucuya koyarken şoklama işlemi nasıl yapılır? 

EN FAZLA 9 AY DONDURUCUDA KALMALI!

Şoklama yapmak için büyük bir tencere içerisine su koyulur ve kaynatılır. Ardından semizotu bir süzgeç içerisine alınarak kaynamakta olan suyun içerisine daldırılır ve 2 dakika süre ile bırakılır. Süre bitiminde doğrudan musluktan akan soğuk suyun altına tutularak süzülmeye bırakılır. Şoklama işleminin sonunda suyu süzülen semizotları bir pişirimlik olacak şekilde poşetlere yerleştirilir. Poşetlerin içerisinde hava kalmayacak bir şekilde havası alınır, ağzı sıkıca bağlanarak ve üzerine ambalajlama tarihi yazılarak derin dondurucuya yerleştirilir. Semizotunun derin dondurucuda saklama süresi 9 aydır.

BONUS TARİF: SEMİZOTU ÇORBASI

Semizotu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler:

- 1 büyük bağ semizotu

- 1 çay bardağı mercimek

- 1 adet kuru soğan

- 2 diş sarımsak

- 2 adet domates

- Tereyağı ve zeytinyağı 

- Domates ve biber salçası

- Tuz

Semizotu Çorbasının Yapılışı:

Semizotunu iyice yıkayın sonrasında küçük bir biçimde doğrayın. Soğan ve sarımsağı doğrayın ardından yağlarla birlikte kavurun. Domateslerin kabuğunu soyun sonrasında kavrulan diğer ürünlere ilave edin. Salçaları, semizotunu, iyice yıkadığınız mercimeği ve tuzu da ekleyerek biraz daha karıştırma işlemine devam edin. Üzerini biraz geçinceye kadar su ilave edin. Malzemelerin tümü yumuşayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun!


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal