Saçlarınızı Haftada Sadece 3 Gün Yıkayın! Sık Yıkanan Saçlar Yağlanıyor

Saçları sık yıkamak bilinenin aksine saçı daha temiz yapmaz. Saçını her gün yıkayanlar farkında olmadan, saç derisindeki koruyucu bakterileri yok ederek kepeklenme ve saç dökülmesine zemin hazırlarlar. Peki saç hangi aralıklarla yıkanmalı? Cevabı haberimizde.

23.04.2019-16:05 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-15:47) Saçlarınızı Haftada Sadece 3 Gün Yıkayın! Sık Yıkanan Saçlar Yağlanıyor

Her gün saç yıkamanın yarardan çok zararı olabileceği gerçeği ortaya çıktı. Saç derisindeki koruyucu bakterileri ortadan kaldırarak, kepeklenme ve dökülme sorunlarına neden olabileceği belirtildi.

EN İDEALİ HAFTADA 3 GÜN YIKAMAK

Uzmanlar sık yıkamada, saçtaki koruyucu tabakanın yok olduğu gibi deride istenmeyen bakteri ve mantarların üremesine de neden olabileceğini söylüyor. En sağlıklı olanı saçların haftada 3 gün, PH değeri 5,5 olan şampuanla yıkanması olduğunu savunan uzmanlar, yıkama sırasında çok sıcak su yerine ılık su kullanılması gerektiğini söylüyorlar.

JÖLEYİ SAÇINIZDAN EN KISA SÜREDE ÇIKARIN

Saçlarda jöle ve boya gibi fiziksel ve kimyasal maddeleri uzun süre kalmamasını önerdiklerini belirten uzmanlar, bu ürünlerin saçın ve saç derisinin doğal yapısını bozduğunu, saçları güçsüzleştirdiğini belirtiyor. Saçın maruz kaldığı kimyasal etkinin uzamaması için jöle kullanan kişilerin gün sonunda saçlarını muhakkak yıkamaları gerekiyor.

Her gün yıkanan saçlar bir zaman sonra sizin elinizde olmadan her gün yıkanmak ister. Siz zor da olsa yıkanma sıklığınızı en azından 3 günde bire indirmeye çalışın. Bunun daha sağlıklı olduğuna garanti verebiliriz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal