Sabah Uyandığınızda Yüzünüz Şişiyorsa

Sabah uyandığınızda yüzünüz şiş kalkıyorsanız ve bu durumda şikayetçiyseniz birkaç yöntemle şişkinliğini indirebilirsiniz.

29.10.2019-11:35 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-11:30)

Sabah şiş bir suratla kimse kalkmak istemez. Bu nedenle şişliği hemen indirmek isteriz. Peki, evde kısa zamanda yüz şişkinliği nasıl iner?

SABAH UYANDIĞINIZDA YÜZÜNÜZ NEDEN ŞİŞER?

İçki içtiğiniz gecenin sabahında yüzünüzün şişmesi sürpriz bir durum değildir. Bazen yastık yüze karşı baskı yapar ve sıvı toplanmasına sebep olabilir. Hormonal dalgalanmalar da yüz şişkinliğine sebep olabilir (hamilelik, menopoz veya aylık döngünüz). Artı, kötü bir gece uykusu ya da gece endişesiyle alakalı stres gibi haller buna sebep olabilir. Yüzünüzü ılık duşta yıkamak yerine, soğuk ya da ılık su tercih ederek yıkayın. Yalnızca iyi hissetmenizi mümkün kılmaz aynı zamanda şişin inmesine destek olur. Egzersiz yalnızca iyi hissettiren hormonların salınımını çoğaltmaz aynı zamanda ter atmak ve su tüketmek şişliği azaltmaya yeterli olabilir. Soğutulmuş göz maskesini 15 dakika veya buzlunuğunuzda yer alan soğuk sebzeleri bir havlu kağıt sararak suratınıza tutun. 

 Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal