Perma Yaptırmak Zararlı mıdır?

Perma işlemi düz saçları kıvırcık yapmaya yarar. Eskiden oldukça popüler olan bu yöntem, günümüzde de popüler olmaya başladı. Peki perma saça zarar verir mi?

08.02.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-15:18) Perma Yaptırmak Zararlı mıdır?

Perma işlemi düz saçları kıvırcık yapmaya yarar. Eskiden oldukça popüler olan bu yöntem, günümüzde de popüler olmaya başladı. Peki perma saça zarar verir mi? İşte detaylar...

Perme İşlemi Nedir?

Öncelikle perma yaptırmadan önce saçın yıkanması gerekir. Yıkama işlemi, perma solüsyonunun saça daha iyi nüfuz etmesini ve iyi sonuç almayı sağlar. Perma solüsyonu, saçların iç tabakalarındaki sülfür bağlarını kırar ve bu da saça yeniden şekil vermenin önemli bir adımıdır. Ardından saçlar sarılır ve şekil verme işlemi başlar. Saçlar, perma solüsyonu sürülerek sarılır ve beklenir. Ardından açma işlemi yapılır ve saçlar kıvırcık forma kavuşur. 2 ay ile 1 yıl arasında kalıcılığını koruyan perma, yavaş yavaş formunu kaybetmeye başlar ve saç eski haline döner.

Perma yaptırmanın zararları:

- Öncelikle perma, kimyasal bir işlemdir. Bu sebeple saça zarar verir. Perma yapılırken saçlar, en az 1 saat kimyasallarla beraber yüksek ısıya maruz bırakılır. Bu da saçların zayıflamasına ve dökülmesine sebep olabilir.

- Yüksek ısı ile gelen bir diğer zarar ise saçlarda yanmadır. Perma işleminden sonra saçlar zayıflayabilir ve güçsüzleşebilir.

- İşlem sırasında kullanılan maddeler ciltde zarara yol açabilir.

- Perma işlemi, saç derisindeki folikülllerin açılmasına neden olabilir. Bu da saç derisinden enfeksiyona sebep olabilir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal