Perde Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ev dekorasyonunda önemli olan konulardan biri de perde seçimidir. Perdeler bulundukları mekanın havasını değiştirmeyi başarırlar. Peki doğru perde seçimi nasıl yapılır?

08.02.2019-18:02 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-17:56) Perde Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Ev dekorasyonunda önemli olan konulardan biri de perde seçimidir. Perdeler bulundukları mekanın havasını değiştirmeyi başarırlar. Peki doğru perde seçimi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Kullanım Amacını Belirleyin

Ev dekorasyonunuzun tamamlayıcı ve en önemli parçalarından biri olan perde, dekorasyon açısından büyük önem taşıyor. Bu bakımdan perde seçerken ve satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Işık geçirgenliği sizin için sorun değilse ya da perdenizi sadece dekoratif amaçlı kullanıyorsanız, astarsız çeşitler de işinizi görecektir.

Kumaşın Dokusu

Kumaş seçimi yaparken modern ve resmi mekana göre mi yoksa rahat bir mekana göre mi olacağı önemlidir. Daha modern ve resmi bir dekorasyon istiyorsanız, ipek ya da kadife kumaşlar tercih edebilirsiniz.Rahat ve daha gündelik bir mekan için ise yine kuru temizleme gerektiren dalgalı ketenler ve buruşuk kadifeler tercih edilebilir.

Renk Uyumu

Evinizin dekorasyonunda kullandığınız aksesuarlar, mobilyalar ve duvar boyası perdeleriniz ile uyumlu olmasına dikkat edin. Eğer mobilyalarınız ya da yatak takımınız desenliyse, perde de rustik kullanmanız daha uygun olacaktır. Eğer tam tersi düz veya koyu renkler odaya hakimse, perdelerinizi desenli tercih etmelisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal