Pekmezli Börek Olmaz Demeyin!

Birbirinden farklı börek tariflerine bir yenisini daha ekleyerek sizlere lezzeti doruklara taşıyacak bir börek sunuyoruz. Böreğinizi bir de bu şeklide deneyin .

Pekmezli Börek Olmaz Demeyin!

Bazı yörelerde pekmezli yufka tatlısı olarak da geçmekte olan böreğimizin tarifi

PEKMEZLİ BÖREK 

Malzemeler:

  • 2 adet yufka

  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz

  • 1 su bardağı kıyılmış fındık

  • Yarım su bardağı kuru üzüm

  • 4 yemek kaşığı üzüm pekmezi

  • 1 yemek kaşığı tahin

  • 1 yumurta

  • Sıvıyağ

  • Kıyılmış fındık

Şerbet Malzemeleri:

  • 3 su bardağı su

  • 3 su bardağı toz şeker

  • 2-3 damla limon suyu

 

HAZIRLANIŞI

Şerbetini yapmak için bir tencereye 3 su bardağı su ve 3 su bardağı toz şeker ekleyip ocağın altını yakın. iyice karıştırarak şekeri eritin. Kaynadıktan hemen sonra 2-3 damla limon suyu ekleyip ocaktan alarak soğumaya bırakın.

İç harcı için bir cam kaba 1 su bardağı ezilmiş ceviz ve 1 su bardağı ezilmiş fındık koyun. Yarım su bardağı sultaniye üzümü sıcak suda beklettikten sonra süzerek kabın içine dökün. 4 yemek kaşığı üzüm pekmezi ekleyin. 1 yemek kaşığı kadar da tahin koyun. Malzemeleri iyice karıştırın. Tezgaha yufkayı serin. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan da kesin. Dilim olacak şekilde çapraz keserek toplamda 16 dilim haline getirin. 1 tane yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Yufka diliminin geniş kısmına bir parça iç harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Yanlardan ortaya doğru katlayın ve sarın. Uç kısmına yumurta beyazı sürerek yapıştırın. Sarma işlemini öteki yufkalar içinde uygulayın ve bir tabağa koyun. Bir tencereye bolca sıvı yağı koyup ve kızdırın. Yufkaları bu yağda kızartın. Kızaran yufkaları kağıt havlu serdiğiniz tabağa koyup fazla yağını süzdürün. Daha sonra bir cam kaba şerbeti koyun ve içine kızaran yufkaları koyun. Şerbetini çektikten sonra tabağa dizin. Üzerlerine doğranmış fındık serpin.Şimdiden afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri