Patlamış Mısır Kilo Yapar mı?

Patlamış mısırı özellikle film izlerken yeriz. Patlamış mısırın yağlı olduğu ve kilo aldırdığı konusunda tartışmalar var. Peki bunlar doğru mu? Patlamış mısır kilo aldırır mı?

02.02.2019-17:52 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-17:47) Patlamış Mısır Kilo Yapar mı?

Patlamış mısırı özellikle film izlerken yeriz. Patlamış mısırın yağlı olduğu ve kilo aldırdığı konusunda tartışmalar var. Peki bunlar doğru mu? Patlamış mısır kilo aldırır mı? İşte detaylar...

Kilo Yapmaz

Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir. Aslında oldukça sağlıklı bir besindir.

Tam Tahıllıdır

Beslenme listesine patlamış mısır dahil edenler, etmeyenlere göre % 250’den daha fazla tam tahıl tüketmiş olurlar. Tıpkı diğer kepekli tahıllarda olduğu gibi, patlamış mısırın da lif oranı oldukça yüksektir. Bu özelliğiyle de uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.

Besin Değeri Yüksektir

Patlamış mısır sadece lif açısından değil, diğer besin değerlerini bakımından da zengindir. 1 porsiyon (100 gram) patlamış mısırda ortalama 13 gram lif, 11 gram da protein bulunur. Ancak bu değerler çok az yağ ile hazırlanmış mısırlar için geçerlidir.

Düşük Kalorilidir

Patlamış mısır havayla doludur (çekirdeklerin açıldıktan sonra ne kadar küçük olduklarını düşünün). Havadar olduğu için, çok fazla kalori almadan çok fazla mısır elde edersiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal