Patatesli Velibah Nasıl Yapılır? Patatesli Velibah Tarifi

Patatesli velibah nasıl yapılır? Patatesli velibahın malzemeleri nelerdir? Her gün kahvaltıda yemek isteyeceğiniz harika bir lezzeti size sunuyoruz. İşte damakları şenlendirecek patatesli velibahın hazırlanışı!

03.07.2019-09:56 - (Son Güncelleme: 03.07.2019-09:44)

Yumuşacık, bol sütlü bir hamurda elde edilen içi patates dolu efsane bir lezzet olan patatesli velibah tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

PATATESLİ VELİBAH TARİFİ  

MALZEMELER: 

1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1,5 su bardağı ılık süt, 1/2 su bardağı ılık su, 4 su bardağı un, 1 paket instant maya.

İç harcı için:

5 adet orta boy haşlanmış patates, 1 adet orta boy soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Üzeri için:

4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

HAZIRLANIŞI: 

Derin bir kabın içine maya, su, süt ve toz şekeri koyun. İyice karıştırın. İçine azar azar unu ekleyin. Kontrollü bir şekilde eklemeyin.. Tuzu da koyarak güzelce yoğrumaya başlayın.Yumuşacık kıvamlı bir hamur elde edin ve üzerini kapatarak oda sıcaklığında mayalanması için bırakın. Orta boy bir tencerede doğranmış soğanları kavurun. Üzerine haşlanmış patatesleri rendeleyerek ya da ezerek ilave edin. Güzelce karıştırıp tuz ve baharatları ekleyerek ocaktan alın.
Mayalanan hamurdan orta büyüklükte bezeleri elinizle hafifçe açın.
Orta kısımlarına patatesli iç harçtan iki kaşık kadar içerisine top şekilde yuvarlayıp koyun. Sonra hamuru kapatın ve yuvarlak bir hale getirin. Hafif unlanmış tezgahın üzerinde tabak büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağını fırça ile sürün ve ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirin. Sonrasında çıkarıp dilerseniz yağ sürerek ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal