Patatesli Börek

Patatesli börek, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve davetsiz gelen misafirleriniz için her mutfakta bulunması gereken börek tariflerinden. Dilimlenirken çıtır çıtır ses çıkaran böreği, çayla mükemmel olur...

02.06.2018-13:09 - (Son Güncelleme: 02.06.2018-12:22) Patatesli Börek

Patatesli börek, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve davetsiz gelen misafirleriniz için her mutfakta bulunması gereken börek tariflerinden. Dilimlenirken çıtır çıtır ses çıkaran böreği, çayla mükemmel olur...

MALZEMELER

4 adet

orta boy patates

2 adet

orta boy soğan

2 yemek kaşığı

biber salçası

1/4 çay bardağı

ayçiçek yağı

1 çay kaşığı

tuz

1/2 çay kaşığı

karabiber

1 tatlı kaşığı

pul biber

5 adet

yufka

Sosu için:

3 yemek kaşığı

yoğurt

2 adet

yumurta

1/2 su bardağı

ayçiçek yağı

Püf Noktası

Eğer böreğinizin çıtır çıtır olmasını isterseniz fırının fanlı program, daha yumuşak bir formda olmasını isterseniz fırının fansız programı kullanabilirsiniz.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Böreği, fırına vermeden önce üstüne yoğurtlu sos karışımı sürüp fırına verirseniz böreğin çıtır çıtır olup kızarmasını sağlarsınız.

NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız patatesleri, derin bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçene kadar su eklediğiniz patatesleri, yumuşayana kadar haşlayın.

İç harcı için; kuru soğanları küçük parçalar yemeklik doğrayın. Ayçiçek yağını tavada kızdırdıktan sonra soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin.

Biber salçası, tuz, karabiber ve pul biber kattıktan sonra soteleme işlemini sürdürün.

Haşlanan patateslerin kabuklarını soyduktan sonra patates ezici yardımıyla püre haline getirin.

Hazırladığınız patates püresini soğanlı karışıma ekleyip 2 dakika daha kavurduktan sonra iç harcı ılınmaya bırakın.

Böreğin sosu için; yoğurt, yumurta ve ayçiçek yağını küçük bir kapta karıştırın.

Isıya dayanıklı fırın kabını çok az miktarda ayçiçek yağıyla yağlayın. Bir adet yufka serin. Yoğurtlu sos karışımından üzerine gezdirin, patatesli iç harçtan ekleyin.

Üzerini yufka ile kapatın, sos karışımından sürün ve patatesli iç harçtan paylaştırın.

Yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kalan sos karışımını tepsi böreğinin üzerine sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak böreği dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Servis Önerisi

Sıcacık bir çay eşliğinde bekletmeden servis edin.

 Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal