Pankek Tarifi

Herkesin bayıla bayıla yediği pankek nedir? nasıl hazırlanır? malzemeleri neler? En iyi pankek tarifi ve yapılışını sizler için araştırdık, yaptık, denedik, beğendik ve yazdık desek. Haydi geç kalmadan bu lezzeti bir an evvel deneyin. Evdekilerin bayıla bayıla yiyeceğinin şimdiden garantisini verebiliriz.

14.04.2018-16:04 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-16:12) Pankek Tarifi

Herkesin bayıla bayıla yediği pankek nedir? nasıl hazırlanır? malzemeleri neler? En iyi pankek tarifi ve yapılışını sizler için araştırdık, yaptık, denedik, beğendik ve yazdık desek. Haydi geç kalmadan bu lezzeti bir an evvel deneyin. Evdekilerin bayıla bayıla yiyeceğinin şimdiden garantisini verebiliriz.

Pankek, küçük büyük çok sayıda insanın gerek kahvaltıda, gerekse ikindi çaylarının veya akşam kahvelerinin yanında keyifle tüketilen bir yiyecek.

O derece hayatlarının bir parçası pankek, o derece mutfakların gözdesi. Neyse lafı fazla uzatmadan Pankek tarifimize geçelim. Kağıtları, kalemleri hazırlayın. Bu müthiş lezzeti denemekte sakın geç kalmayın!

PANKEK NEDİR?

Pankek daha çok Amerikan filmlerinden aşina olduğumuz, Avrupa'da da yaygın bir tüketimi olan, adı yabancı olsa da tadı hiç yabancı olmayan bir çeşit ekmek bizim için.

Avrupa menşeili aslında. Oradan Amerika'ya gitmiş. Amerikalılar kahvaltılarda ve Avrupalılar da başlı başına bir tatlı olarak yemeyi severler. Ama her iki kıtada da bizim gibi tuzluya katık etme alışkanlığı yoktur.

Halbuki, bol maydanozlu taze çökelekle, haşlanmış yumurtayla da nefis bir kahvaltılık olabilir. Onlar, hafif şekerli tadıyla sade olarak, en çok da çikolata, reçel, bal gibi tatlı şeylerle birlikte yerler.

Yöreden yöreye adı değişir bizde ama temel mantık aynıdır; tavada pişirilen, koyuca kek hamuru. Hamur az daha koyu olsa ve bol yağda kızarsa, pişi falan olacak yani.. 

Bu pazar bir de pankek olsun sofranızda.Siz hele kahvaltı için yapın bir, neler yapabileceğinize sonra karar verirsiniz. Aslında klasik bir kek hamuru yapacağız. İsmine kolay pankek de diyebilirsiniz. Ama malzemelerin ölçüsü ve haliyle kıvamı biraz farklı. Ve  fırında değil tavada pişecek.

PANKEK İÇİN MALZEMELER

-2 su bardağı süt

-2 adet yumurta

-1 tatlı kaşığı şeker

-3 su bardağı un

-1 paket vanilya

-1 paket kabartma tozu

Pişirme sırasında kullanmak için sıvı yağ. Uygun bir tavanız varsa, hiç gerek kalmayabilir.

HAZIRLANIŞI

-Geniş bir kapta un, kabartma tozu, şeker ve tuz elenir. Robotta ya da bir karıştırıcıda yumurta, süt karıştırılır. Karışıma diğer kuru malzemeler ilave edilerek pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar çırpılır. Çırpma işi en kısa süre içerisinde yapılarak pürüzsüz bir karışım elde edilince bırakılmalıdır bunun için çırpma teli de kullanabilirsiniz ya da robotun en düşük ayarında hazırlayabilirsiniz.

-Teflon tavaya 1 çay kaşığı tereyağı koyularak eritilir ve yağın fazlası mutfak havlusu ile silinir. 1 kepçe hamur alınarak merkeze boşaltılır. Orta kısmına akışkan kıvamdaki fındık kreması kaşık yardımıyla koyulur. Üzerine yine kepçe yardımıyla hamur koyulur.

-Orta yükseklikte ateş olması gerekmektedir.

-Yaklaşık olarak 2 dakika sonra kenarlarında kabarcıklar oluşmaya başladığında altını kaldırıp bakın kızardığından emin olduğunuzda diğer tarafını çevirerek altın renginde pişirin.

-3-4 adet yaptıktan sonra tekrar tavayı yağlayarak fazla yağı havlu kağıt ile silin ve hamur bitinceye kadar yaptığımız işlemi tekrarlayın.

-Pişen pankekleri üst üste sıralayın. Dilimlenmiş çilek ya da muzla ikram edin. Afiyet olsun.

-Çok ince ve çok büyük yapmayın. Aksi takdirde sızma meydana gelecektir.

-Fındık kremasında sızma meydana geldiğinde ki bu dikkat etmezseniz olabilir bir durumdur krema tavada yanacaktır bunu silmezseniz sonraki pişen pankeklerde yanık siyah bir görüntü oluşacaktır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal