Omlet Nasıl Yapılır?

Doyurucu bir kahvaltı yapmak istediğinizde, yumurtadan daha iyi olan sayılı seçenek vardır. Omletin nasıl yapıldığını merak ettiyseniz, gelin ilk olarak malzemelerine bakarak başlayalım…

07.05.2018-12:15 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-12:41) Omlet Nasıl Yapılır?

Doyurucu bir kahvaltı yapmak istediğinizde, yumurtadan daha iyi olan sayılı seçenek vardır. Omletin nasıl yapıldığını merak ettiyseniz, gelin ilk olarak malzemelerine bakarak başlayalım…

MALZEMELER

3 adet

yumurta

2 yemek kaşığı

süt (ya da 1 yemek kaşığı krema)

4 yemek kaşığı

rendelenmiş tulum peyniri

1 tatlı kaşığı

zeytinyağı

1/4 çay kaşığı

tuz

1/4 çay kaşığı

taze çekilmiş tane karabiber

Servisi için:

1 adet

orta boy domates

4 dal

frenk soğanı (ya da maydanoz)

PÜF NOKTASI

Kabarık bir omlet için yumurtaları çatal yerine mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.Kalın ve yanmaz-yapışmaz tabanlı bir tava kullanmaya özen gösterin. Kullandığınız yumurta sayısı ve istediğiniz omlet kalınlığına göre kullandığınız tavanın yüzeyini genişletin.Omletin tavaya yapışmaması için seçtiğiniz tavaya dikkat edin. Hafifçe yağlayıp yağın fazlasını alın.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Omleti arzu ettiğiniz peynir çeşidi ya da iç malzemeyi kullanarak da kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Yumurtaları tek tek kırıp geniş bir karıştırma kabına alın.

Süt, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.

Zeytinyağını tavaya alıp sağa sola hareket ettirerek ısıtın. Tava tamamen yağlandığında yağın fazlasını kağıt havlu yardımıyla alın.

Çırpılmış yumurta karışımını tavaya alıp eşit olarak yayın. Kısa bir süre sonra yumurtanın pişmiş bölümlerini bir spatula yardımıyla yerinden oynatıp pişmemiş bölümlere yer açın.

Pişmeye yakın omletin yarısına rendelenmiş tulum peynirini serpiştirin. Peynirler erimeye başladığında altı kızaran ve içi tamamen pişen omleti katlayarak servis tabağına alın.

Üzerini incecik kıyılmış frenk soğanı ya da maydanoz yapraklarıyla süsleyip domates dilimleri eşliğinde sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.

 
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal