Mutlu İlişkiler Daha Sağlıklı Olmanızı Sağlıyor

Yapılan araştırmalara göre güçlü ve sağlam ilişkiler insan sağlığını doğrudan etkiliyor. Peki, ilişkiler sağlığı nasıl etkiliyor? İşte detaylar…

16.01.2020-14:36 - (Son Güncelleme: 16.01.2020-15:32)

İlişkiler, kişinin hem psikolojik hem de fiziksel sağlık durumlarını doğrudan etkiler. Yapılan araştırmalar sağlıklı ilişkilerin çiftlerin daha sağlıklı alışkanlıklar edinmelerini sağladığı hatta daha uzun yaşadıklarını kanıtlamıştır.

MUTLU İLİŞKİLER SAĞLINIZI DOĞRUDAN ETKİLER

Düzenli ve mutlu ilişkisi olan kişilerin zihinsel olarak daha sağlıklı oldukları, stres seviyelerinin düşük olduğu ve hayatlarından daha memnun oldukları ispatlanmıştır. Sevdiğiniz biriyle uyumak da rahatlamanıza ve huzurlu bir uykuya dalmanıza yardımcı olur. İlişkileri içerisinde birbirlerini destekleyen ve motive eden çiftler sağlıklı kalmayı ve egzersizlerini aksatmamayı başarabilirler. Bunun için birlikte yemek pişirebilir, spora birlikte gidebilir ve birbirlerinin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olabilirler. 2004 yılında, 38 çift üzerinde, yapılan bir araştırmaya göre hem kadınların hem de erkeklerin birbirlerine sarıldıktan sonra çok daha fazla oksitosin (mutluluk hormonu) salgıladıkları kanıtlanmıştır. Depresyon ve endişe gibi hisler genellikle birlikte hareket ederler. Bu nedenle, iyi giden bir ilişki sizi depresyona girmekten koruyabilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal