Meyan Kökü Çayının Cilde Faydaları

Eski çağlardan beri kullanılan meyan kökü pek çok sağlık sorununa şifa olarak kullanılıyor. Günümüzde de alternatif tıp tekniklerinden biri olarak kullanılan meyan kökünün cildimize çok fazla yararı bulunuyor. Peki nedir bu faydaları?

29.01.2019-15:18 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-15:15) Meyan Kökü Çayının Cilde Faydaları

Eski çağlardan beri kullanılan meyan kökü pek çok sağlık sorununa şifa olarak kullanılıyor. Günümüzde de alternatif tıp tekniklerinden biri olarak kullanılan meyan kökünün cildimize çok fazla yararı bulunuyor. Peki nedir bu faydaları? İşte detaylar...

Antioksidan Alımı Şart

Cilt bakımı için sadece kozmetik ürünleri ya da cilt temizliği yeterli değildir. Beslenme şekli cilt sağlığı açıısndan oldukça önem taşır. Yeteri kadar antioksidan almazsanız, en pahalı kremi de kullansanız cildinizin parlamasını sağlayamazsınız. Peki meyan kökünün cilde faydaları nedir?

Meyan çayının cilde faydaları:

- Meyan kökü çayı düzenli tüketildiğinde cildi nemli tutar, yatıştırı ve nemlendirir.

- 1 çay kaşığı zerdeçal tozu ile karıştırarak meyan kökü maskesi elde edebilir ve cildinize uygulayabilirsiniz. Bu sayede cildi aydınlatıcı özelliğindan faydalanabilirsiniz.

- Demlendikten sonra soğumasını bekleyip meyan kökü çayını egzama, sedef, cilt döküntüleri gibi hassas bölgelere yatıştırıcı etki yaratması için uygulayabilirsiniz.

Dikkat!

Meyan kökü çayının yan etkileri baş ağrısı, tansiyon, uykusuzluk, kalp rahatsızlıkları, şişkinlik ve vücudun su tutması olarak görülebilir. Meyan kökü çayının aşırı tüketimi yan etkilerin görülme ihtimalini artırır. Meyan kökü çayını tansiyon hastaları, idrar söktürücü veya tansiyon ilacı kullananlar içmemelidir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal