Mayhoş Bir Tat: Limon Kreması Tarifi!

Limonu sevenler buraya. Limon kreması ile çok lezzetli bir deneyim yaşayacaksınız. Limon kreması tarifi sizlere tatlı-ekşi bir tat sunuyor.

03.02.2020-11:27 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-12:15)

Limon kreması, İngiliz mutfağına ait bir tarif.Özellikle pancake,kek yanında tüketiliyor. Bu kremayı katlı pastaların arasına koymak ya da pasta süslemesinde kullanmak da mümkün. Ayrıca kahvaltılarda ekmeğiniz ile yemek içinde kullanılabilir.Yumurtanın tadını ve kokusunu hissetmediğiniz muhteşem bir lezzete dönüşüyor.

Limon Kreması Tarifi İçin Malzemeler

4 adet orta boy limon

100 gram tuzsuz tereyağı

150 gram toz şeker

4 adet yumurta

Limon Kreması Tarifi Nasıl Yapılır?

Limonları iyice yıkayın ve rendenin ince tarafıyla kabuklarını yavaşça rendeleyin. Limon kabuğunu derin rendelememeye, sadece sarı bölümünü almaya özen gösterin.

Kabuklarını rendelediğiniz limonları ikiye bölüp sularını sıkın. Sıktığınız limon suyunu süzgeçten geçirerek bir sos tenceresine koyun. Limon kabuklarını, toz şekeri ve birkaç parçaya böldüğünüz tereyağını ekleyin.

Çaydanlık gibi bir kabın dibine birkaç parmak su koyarak ocağa alın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve mümkün olan en kısık ateşte tutun. Sos tenceresini çaydanlığın üzerine koyun ve çaydanlıktaki suyun tencereye temas etmediğinden emin olun.

Arada bir karıştırarak tereyağı ve şekeri eritin. İnce ağızlı başka bir kaba yumurtaları kırın ve çırpın.

Bir elinizle çırpılmış yumurtaları azar azar dökerken, diğer elinizle kremayı karıştırarak yumurtayı sos tenceresine ekleyin. Yumurtayı döktükten sonra iki-üç dakika daha karıştırın. Sonra 10-12 dakika, krema koyulaşana kadar arada karıştırarak su buharının üzerinde pişirin.

Metal bir yemek kaşığını kremanın içine sokun. Krema kaşığın arkasını kaplıyorsa istenilen yoğunluğa gelmiş demektir. Ocağın altını kapatın ve karışımı steril bir kavanoza boşaltın. Kavanozun ağzını streç filmle kapladıktan sonra kapağını kapatın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında muhafaza edin.

Afiyet olsun.

Limon Kreması Tarifinin Püf Noktası

Bu tariften elde edeceğiniz limon kreması 500 ml.dir. Kremayı saklayacağınız kavanozu kaynar suda bir-iki dakika bekleterek sterilize edebilirsiniz. Kaynar suda tuttuktan sonra kavanozu ve kapağını maşa yardımıyla sudan alın ve temiz bir bezin üzerine ters çevirerek suyunu süzdürün. Limon kremasını buzdolabında bozulmadan on gün kadar saklayabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal