Maydanoz Adet Söktürür mü?

Adet döneminde yaşanan gecikmeler ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir? Peki maydanoz suyu adet söktürür mü? Adet söktürücü maydanoz kürü tarifi nedir? İşte merak edilenler…

04.05.2018-17:43 - (Son Güncelleme: 29.05.2021-10:30)

Regli dönemi oldukça hassas bir dönemdir. Yaşamış olduğunuz fiziksel ya da ruhsal yorgunluklar adet döneminde gecikmelere neden olabilir. Peki maydanoz suyu adet söktürür mü? Merak edenler için araştırdık.

MAYDANOZ SUYU ADET SÖKTÜRÜR MÜ?

Birçok kadın adet gecikmesi sorunu yaşamaktadır. Regli gecikmesine hormonsal değişiklikler, stres, kilo değişikliği, ilaçlar, yaş ya da seyahat gibi etkenler neden olabilir. Maydanoz adet söktürür mü sorusuna bu noktada cevap verilebilir. Maydanozun adet söktürücü özelliği vardır. Maydanozun bu özelliğinden yola çıkarak maydanoz kökünden ilaçlar yapılmıştır. Maydanoz Kürü, çayı ve birçok kürü bulunmaktadır.

ADET SÖKTÜRÜCÜ MAYDANOZ KÜRÜ TARİFİ

Maydanoz Tohumu Çayı

1 su bardağı kaynatılmış suyun içerisine 1 tatlı kaşığı maydanoz tohumu ekleyin. Kaynayan suda 15 dakika demleyin. Hazırlanan maydanoz çayını sabah, öğlen ve akşam taze hazırlayıp için. 

Kuru Maydanoz Çayı

1 yemek kaşığı kurutulmuş maydanoz kurusunu 1 bardak kaynamış suya koyun ve 15 dakika demlendikten sonra 3 öğün tüketin.

Taze Maydanoz Çayı

Yarım demet taze maydanoz 2 su bardağı kaynayan suyun içerisine konulur ve 5 dakika kaynatılır. Kaynayan maydanoz suyunu süzün ve günde 3 kez için. 3 defadan fazla tüketmek iyi değildir.

doğal adet sektürücüMAYDANOZ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Birçok hastalığın tedavisinde doğal yöntem olarak kullanılan maydanoz suyunun başlıca faydalarını şöyle sıralayabiliriz;

-Kilo vermeyi sağlar

-Bağışıklığı kuvvetlendirir

-Solum hastalıklarının tedavisinde kullanılır

-İdrar yolu enfeksiyonunu önler

-Böbrek taşı düşürmede yardımcı olur

-Nefes darlığı ve astım hastalığına karşı faydalıdır.

-Zengin bir folik asit kaynağıdır.

-Sindirimi kolaylaştırır.

-Vücuttan toksin atımına yardım eder.

-Cildi parlaklaştırır.

-Mide ve bağırsak sağlığını korumaya yardımcıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal