Maskara Nasıl Sürülür?

Güzel bir makyajın olmazsa olmazı maskaradır. Gözleri ortaya çıkarmanın en etkili yollarından biri olan maskara, kadınlar tarafından zor sürülür. Maskara sürmeyi bilmemek, kötü bir görüntüye yol açabilir. Peki maskara nasıl sürülür?

01.01.2019-11:50 - (Son Güncelleme: 01.01.2019-11:45) Maskara Nasıl Sürülür?

Güzel bir makyajın olmazsa olmazı maskaradır. Gözleri ortaya çıkarmanın en etkili yollarından biri olan maskara, kadınlar tarafından zor sürülür. Maskara sürmeyi bilmemek, kötü bir görüntüye yol açabilir. Peki maskara nasıl sürülür?

Çoğumuz maskarayı uygularken, fırçayı sadece yatay tutarak uygularız. Bu hata maskaranın her kirpiğe eşit şekilde sürülmemesine sebep olur. Bu da güzel bir görünüme kavuşmayı engeller. Özellikle kirpiklerin iç ve dış kısımlarına maskara uygularken, fırçayı dik tuttuğunuzda çok daha kolay uygulanabildiğini ve maskaranın kirpiklerin her yerine eşit bir şekilde uygulandığını göreceksiniz.

KİRPİK KIVIRICIYI MASKARADAN ÖNCE KULLANIN

Kirpik kıvırıcıyı maskara işleminden sonra kullanmak, yapılan hatalardan biridir. Bu uygulama kirpikleri kıvırmak yerine maskaranın bulaşmasına neden olur. Bu nedenle kıvırıcıyı maskaradan önce kullanmak gerekir.

MASKARAYI SÜREKLİ POMPALAMAYIN

Yeterli ve eşit miktarda ürünü fırçaya alabilmek için, fırçayı tüpe sürekli sokup çıkarmak bir işe yaramaz. Bu hareket tüpün içine hava girmesine neden olur. Bu da maskaranın ömründen daha erken kurumasına yol açar.

FIRÇAYA BULAŞAN FAZLA MASKARAYI TÜPÜN KENARINA SÜRÜN

Genellikle sadece fırçanın uç kısmında biriken ürün, uygulama sırasında istenmeden bir yerlere değerek makyajımızın bozulmasına sebep olabiliyor. Ama bunun önüne geçmek için, tüpün kenarına sıyırarak kullanmanızı öneririz.

GÜN İÇİNDE TEKRAR TEKRAR MASKARA UYGULAMAYIN

En sık yapılan hatalardan biri de gün içinde kirpiklere tekrar tekrar maskara uygulamak. İlk uygulamada güzelce süreceğiniz maskara kuruyup sabitlendikten sonra tekrar masraka uygulamak kirpiklerinize zarar verecektir.

MASKARAYI KİRPİK DİPLERİNE OTURTUN

Ekstra hacim, ekstra siyahlık ve kıvrıklık elde etmek için, maskara fırçasını kirpik diplerine oturtup, zigzag hareketlerle yukarı çekmek gerek bu doğru bir harekettir.

MASKARAYI DOĞRU YERE UYGULAYIN

Maskarayı sadece kirpik uçlarına uygularsanız kirpiklerinizi olduğundan daha kısa gösterirsiniz. Yapmanız gereken maskarayı kirpik dibine oturtup zigzag hareketle yukarı doğru çekmektir.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal