Magnolia nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, hangi bisküvi ile yapılır? Püf noktalarıyla pratik magnolia tarifi

Puding ve meyvelerin bir araya geldiği magnolia tatlısı son yılların en tercih edilen tatlıları arasında. Tadıyla kendine hayran bırakan magnolia tatlısı zahmetsiz tatlıların başında geliyor. Pratik yapımı ile yiyenlere lezzet şöleni yaratan magnolia tatlı severler için ideal bir tat.

30.03.2022-17:40 - (Son Güncelleme: 30.03.2022-17:47)

Magnolia tatlısı, hem puding hem meyve sevenler için aranılan bir lezzet. İster kalabalık sofralarda ister çocuklarla isterse tek başınıza yiyebileceğiniz bu hafif tatlı yaz aylarının vazgeçilmeyen tatlarından. Şimdi gelin birlikte bu pratik tatlının yapılışına göz atalım. İşte püf noktaları ile magnolia tatlısı tarifi...

Görüntüsüyle iştah kabartan magnolia tarifi

Kaşıktan damağa olan yolculuğuna bayıldığımız magnolia tatlısının kolay ve pratik tarifiniz sizler için derledik. Hazırsanız bu mutlu eden lezzetin nasıl ortaya çıktığına bir bakalım.

Magnolia tarifi için gerekli olan malzemeler:

- 1 litre süt

- 1 su bardağı toz şeker

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 2 yemek kaşığı un

- 2 adet yumurta sarısı

- 1 paket toz vanilya

- 1 paket süt kreması

- 1 paket bebe bisküvisi yada petibör bisküvi

- 10 ila 15 adet çilek

Magnolia tarifi

İlk olarak şeker, nişasta, un, toz vanilya ve yumurtayı tencereye alıyoruz. Yavaş hareketlerle sütü ekliyor ve çırpma teli ile topaklanmayacak şekilde çırpıyoruz. Ocağın altını yakıp karıştırmaya başlıyoruz. Kaynamaya başlayıp muhallebi kıvamına gelen karışımın altını kapatıyoruz. Blendardan geçiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Muhallebimiz soğurken bisküvileri rondoda incecik geçiriyoruz. İyice soğuduktan sonra içine bir paket krema da ilave edip blender ile ya da  çırpma teli ile çırpıyoruz. İstediğiniz kaplara ya da kuplara koyabilirsiniz. İlk olarak bisküvi sonra çilek sonra muhallebi, sonra tekrar bisküvi çilek ve tekrar muhallebi ve en son üste bisküvi koyup üzerini süslüyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal