Krep kahvaltılarda tercih edilen lezzetli bir hamur işi olarak biliniyor. Tatlı ve tuzlu olarak tüketilebilen krep tarifi pratik olması nedeniyle genellikle tercih sebebi oluyor. Peki, krep malzemeleri, tarifi nelerdir? İşte bu soruların yanıtı haberimizde...

Tatlı ile de yakışıyor, tuzlu hali pek çok seviliyor, kalabalık aile kahvaltıları onsuz olmuyor, çikolata ezmesi onu çok seviyor, reçel ona bayılıyor, peynir çeşitleri onunla sarıp sarmaladığında eriyip kendinden geçiyor. Dumanı üzerinde tüten incecik krepler ve krep tarifinden bahsediyoruz elbette. Büyüklerimizden akıtma olarak öğrendiğimiz şimdilerde krep diye duymaya alışık olduğumuz tül inceliğinde bu hamur işini kahvaltılarımızdan, çay saatlerinden mahrum etmeyelim.

Krep tarifi kavhaltı sofralarının vazgeçilmezi olan hamur işini tüketmek isteyen kişiler tarafından araştırılmaya devam ediyor.

İşte aşama aşama krep yapımı ve gerekli olan malzemeler...

KREP MALZEMELERİ (2 KİŞİLİK)

2 su bardağı un

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

2 yumurta

1 çay kaşığı tuz

Çeyrek çay bardağı sıvı yağ

KREP TARİFİ

Geniş bir  kap içerisine 2 yumurtayı atarak iyice çırpınız.

Yumurtaların iyice köpürmesinin ardından süt ve suyu ekleyiniz.

Malzemelerin tamamen karıştığından emin olduktan sonra topaklanmayacak şekilde azar azar un ilave ediniz.

Tüm malzemelerin karışmasının ardından tuz ve sıvı yağ ekleyiniz.

Kepçe yardımı ile önceden kızdırılmış olan geniş tavaya krep hamurunu dökünüz.

İki tarafın da kızardığından emin olduktan sonra hazır olan krebi tabağa alınız.

 Son Dakika Kadın  Haberleri için aşağı kaydırın