Köpekler Ezan Sesini Duyduğunda Neden Ulur?

Köpekler özellikle şahit olduğumuz sokak köpekleri ezan okunduğu vakit ulumaya başlar. Peki, neden ezan okunduğunda ulurlar?

11.09.2019-16:02 - (Son Güncelleme: 06.08.2021-10:56)

Herkesin merak ettiği sorulardan biri ezan sesine köpeklerin neden uluduğudur. Birçok düşüncemiz olsa da bilim soruyu cevaplıyor.

KÖPEKLER NELERE ULUR?

Bilimin bu köpeklerin uluması konusunda bir açıklaması mevcut. Öncelikle şunu açıklamak gerekir ki köpekler yalnızca ezan sesine tepki vermiyor. Yakınlarından oldukça sesli geçen bir ambulansın ya da itfaiye aracının sirenine de tepki gösterirler. Ancak biz en sık ezan sesine verdikleri tepkiye tanıklık ettiğimiz için, köpeklerin yalnızca ezan okunurken uluduklarını düşünüyoruz.

Köpeklerin duyu hassasiyetleri insanınkinden daha üst bir boyuta erişebiliyor. Yani köpekler bizim duyamadığımız tiz sesleri de işitebiliyorlar. Bu nedenle uzmanlar köpeklerin oldukça gürültülü seslerde kulaklarından rahatsız hissettikleri ve buna tepki şeklinde havlayıp uluduklarını belirtiyorlar. Bu oldukça gürültülü sesler de çoğunlukla hoparlörler aracılığıyla kuvvetlendirilmiş birtakım sesler, ambulans ve itfaiye gibi araçların sirenleri gibi seslerdir. Üstelik sokak köpekleri de aynı bu araştırmadaki gibi gürültülü sesleri işitir işitmez kulaklarının rahatsız olacağını düşünüyor olabilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal