Kolay Kuru Fasulye Salatası Tarifi

Onu hep pilav üstüne kuru olarak yeriz. İçerisinde bol miktarda vitamin barındıran kuru fasulye, salatası ile de akıllarda kalacak bir lezzet sunuyor.

17.10.2019-09:46 - (Son Güncelleme: 17.10.2019-09:38)

Daha çok yemeğini sevdiğimiz kuru fasulye ile salata yapmaya ne dersiniz? Ana yemeklerinizin yanına yakışacak ve yapımı pratik bu lezzeti gelin bir de bu tarifle deneyin.

KURU FASULYE SALATASI

Malzemeler; 1 çay bardağı kuru fasulye, 1 adet domates, 1 adet salatalık, 1 adet kuru soğan, 1 tutam maydanoz, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 3 yemek kaşığı zeytinyağı 

Yapılış aşaması;  Bir gece evvelden suda bekletilen kuru fasulyeleri süzün. Ufak bir tencereye koyun ve üstlerini geçecek miktarda su ekleyin ve ocağın altını açıp yumuşayana kadar haşlanması için bekleyin.. Fasulyeler haşlanırken; domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Salatalığı da aynı şekilde yapın. Bir tutam maydanozu da ince kıydıktan sonra derince bir kasede hepsini karıştırın.

Soğanı piyazlık şekilde doğrayın ve üzerine susam serpiştirdikten sonra ayrı bir kasenin içinde sumakla beraber iyice ovun. Soğanla sumak birbirine özdeşleşince bir kasede karıştırdığınız domates, salatalık ve maydanozların ekleyin.Haşlanan kuru fasulyeleri süzün ve onları da ekleyin. Limon suyu, nar ekşisi, tuz ve zeytinyağını da ilave edip, iyice karıştırın ve servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal