Kokulu Sabunlarınızı Evde Yapmayı Denediniz mi?

Teninizin hem hoş kokması hem de yumuşacık olması için kendi sabununuzu kendiniz yapmayı denediniz mi? Dilediğiniz çiçeğin kokusundan yapabileceğiniz harika sabun tarifleri...

11.06.2019-14:44 - (Son Güncelleme: 11.06.2019-14:31) Kokulu Sabunlarınızı Evde Yapmayı Denediniz mi?

Evde kokulu sabun nasıl yapılır? Kokulu olmasının yanı sıra antibakteriyel özelliğe de sahip olan sabunu evde yaparak cildinizdeki gözenekleri de derinlemesine temizleyebilir hatta cildinde yara olanların cildini iyileştirmeyi de sağlıyor. 

ÇİÇEK KOKULU ANTİBAKTERİYAL SABUN TARİFİ?  

Malzemeler; İlk önce mikrodalga fırında gliserinli sabun bazı (302 gram), farklı şekillerde silikon kalıpları (3 adet), çiçek yaprakları, renklendirici, tuvalet ispirtosu, sprey şişesi, sabun için esansiyel yağlar, ince ahşap çubuk, streç film.

Yapılış aşaması; Önce boş sprey şişesinin içerisine tuvalet ispirtosunu doldurup ardından gliserini parçalara ayırdıktan sonra mikrodalga fırının içerisine girecek biçimde bir kabın içerisine koyun ve birkaç dakika ısıtın. Ahşap bir kaşık ile karıştırdıktan sonra slikon kabınızın içerisineekleyerek ahşap kaşık ile tekrar karıştırın. Sabununuzun üzerinde baloncuk  kabarcıklar çıkarsa ispirtoyu üzerine sıkarak kabarcıkları yok edebilirsiniz. Sabununuzun soğuması için yaklaşık 2 veya 3 saat kadar bekleyip sonra kalıptan çıkarıp kullanabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal