Kişisel Temizliğinizde Yaptığınız 5 Hijyen Hatası

Hepimiz kişisel temizlik konusunda yanlış birşeyler yapmadığımızı düşünürüz. Ancak bazı şeyleri yanlış yaptığımızın farkında olmayız. İşte kişisel bakım ve temizlik konusunda doğru bildiğimiz yanlışlar.

09.04.2019-17:35 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-17:50) Kişisel Temizliğinizde Yaptığınız 5 Hijyen Hatası

Aslında kişisel hijyen bu kadar basit bir şey değil ve dikkat edilmesi gereken pek çok şeyden oluşuyor. İşte farkında olmadan yaptığınız hijyen hataları.

KİŞİSEL BAKIMDA YAPTIĞIMIZ HATALAR

Yüzünüze dokunmak

Kendinizi yüzünüze sık sık dokunurken mi buluyorsunuz? Bunu her yaptığınızda ellerinizdeki kirleri yüzünüze bulaştırıyorsunuz. Bunlar da size sivilceler ve cilt problemleri olarak size geri dönüyor. Bu nedenle bu alışkanlığınızı mutlaka yok edin ve gün içinde ellerinizle yüzünüze dokunmaktan vazgeçin.

Antrenmandan sonra yüzünüzü yıkamak

Egzersizde sonra cildiniz terler ve siz rahatlamak için koşarak elinizi yüzünüzü yıkarsınız. Oysa egzersiz sonrası yapacağınız en iyi şey yüzünüze biraz su sıçratmaktır. Çünkü yüzünüzü yıkadıktan sonra silersesniz cildinizde biriken tüm yağ ve kiri de cildinize yedirirsiniz. Bu nedenle egzersiz öncesi yüz yıkamak daha iyi olacaktır.

 

SOĞUK SUYLA DUŞ ALIN

Sıcak duş almak

Sıcak su, su kaybını destekleyen gözenekleri açar ve cildin koruyucu yumuşatıcı yağlarını yıkayarak su kaybını daha da arttırır. Bu da kuru ve kaşıntılı bir cilt anlamına gelmektedir.

Duştan sonra çok geç losyon uygulamak

Sabahları duştan sonra genelde cildi nemlendirmek için losyon kullanmayı atlarsınız. Çünkü aceleniz vardır. Ancak sizin için kötü haberlerimiz var: öğleden sonra uygulayacağınız nemlendiricinin size hiç bir yararı olmayacak. Bu nedenle duştan çıkar çıkmaz kurulanmadan losyon uygulamak en doğrusu olacaktır.

Her gün duşta sabun kullanmak

Soğuk ve sert kışlarda kuru cildinizle mücadele ediyorsanız duşta veya banyoda daha az sıklıkta sabun kullanmayı deneyin. (Kişisel alanlar hariç). Perine olmayan bölgelere sabun kullanmayı haftada bir ila iki kez olacak şekilde azaltın.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal