Kırmızı Köz Biber Kızartması Tarifi

Sabahları kahvaltıda sıcak şeylere bayılanlardansanız biber kızartmasını da çok seveceksiniz demektir. Enfes kokusu her yere yayılan kırmızı biber kızartması ile kendinizi ve ailenizi şımartın. İşte nefis bir kızartma tarifi.

09.09.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 09.09.2019-09:24) Kırmızı Köz Biber Kızartması Tarifi

Oldukça kolay hazırlanabilir tariflerden olan biber kızartması okul döneminin açıldığı bugünlerde en nefis kahvaltı menüsü olacak. 

KIRMIZI BİBER KIZARTMASI

MALZEMELER: 

1 adet büyük boy etli kırmızı biber,100 gram lor peyniri,4 dal maydanoz,1/4 çay kaşığı tuz,1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için:

1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı ayçiçek yağı

Servisi için:

2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı sirke

HAZIRLANIŞI: 

Bol suda yıkadığınız kuruladığınız kırmızı biberi fırında veya ocakta közleyin. Közlenen biberin kabuklarını soyduktan sonra sap ve iç tarafında bulunan çekirdekli kısmı atın. İç dolgusu için; maydanozları incecik doğrayın. Lor peyniri, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla birleştirin. Biberin içini hazırladığınız peynirli dolgu ile boşluk kalmayacak şekilde doldurun. Ağız kısımlarını içlere doğru kıvırıp kapatın.Yumurta sarısını genişce bir kapta çırpın. Unu düz bir tabağa dökün. Ayçiçek yağını sığ bir tavada kızdırıp sonra öncelikle yumurta sarısına sonra da una buladığınız kırmızı biberi, arkalı önlü ters çevirip kızartın.Tabağa aldığınız biberi, İncecik kıyılmış sarımsakla birleştirdiğiniz sirkeli sosla sofraya koyun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal