Kilo Almadan Sigarayı Bırakabilirsiniz

İştah kapatıcı sigarayı bıraktığınızda, sürekli olarak aç hissetmeniz, kendinizi her zaman mutfakta bulmanız doğal durumlar. Durum böyle olunca vücut çok çabuk kilo alabiliyor. Fakat aşağıdaki tavsiyeler doğrultusunda sigarayı bıraktığınızda kilo alımınızı durdurabilirsiniz.

31.01.2019-16:26 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-16:24) Kilo Almadan Sigarayı Bırakabilirsiniz

Sigarayı bırakmak istiyorsunuz ama yan etkileri olan kilo almaktan mı korkuyorsunuz? Çoğu sigara kullanıcısı kilo almaktan korktuğu için sigarayı bırakma sürecini sürekli ertelemekte.

İştah kapatıcı nikotini bıraktığınızda, sürekli olarak aç hissetmeniz, kendinizi her zaman mutfakta bulmanız doğal durumlar. Durum böyle olunca vücut çok çabuk kilo alabiliyor. Fakat aşağıdaki tavsiyeler doğrultusunda sigarayı bıraktığınızda kilo alımınızı durdurabilirsiniz.

Bol sıvı tüketin

Tok hissetmeniz için sürekli su içmeye çalışın. Su içmekten sıkılırsanız ayran ve yağsız süt de tüketebilirsiniz.

Sakız çiğneyin

Sakız ağız alışkanlığı olan sigarayı bırakmanızda büyük bir destekçi. Sigara içme atağınız geldiği zaman mentollü bir sakız çiğneyebilir ya da dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Atıştırma alışkanlığını bırakın

Nikotinin vücudunuzdan ayrılmaya başlamasıyla, iştahınızın daha da açılması ve atıştırmalıklara saldırmanız gayet normal. Bunu engellemek amacıyla ara öğün sayınızı yükseltmek iyi olacaktır.

Şekeri dengeleyin

Sigarayı bırakmanızın ardından kan şekerinizde oluşabilecek düşmeyi çikolatalı pastalarla kapatmaya çalışmayın. İhtiyacınız olan şekeri taze meyvelerden sağlayabilirsiniz.

Hareket edin

Yeni beslenme düzeninizde devamlılık sağlayabilmenin en iyi yolu bol bol hareket etmektir. Sıklıkla yürüyün, merdiven çıkın.

Çiğ beslenenin

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki çiğ sebze ve meyve yiyenler, yemeyenlere kıyasla daha az sigaraya başlama riski taşıyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal