Kesme Tahtasının Kayması Nasıl Engellenir?

Mutfakta kesilmesi ya da doğranması gereken işler varken kesme tahtası vazgeçilmezlerimizden oluyorlar. Ancak kayması hem işi zorlaştırıyor hem de tehlikeli oluyor.

25.10.2019-15:52 - (Son Güncelleme: 25.10.2019-15:50)

Kesme tahtası hayatı kolaylaşan bir icat. Ancak kesme tahtasını kullanırken kaymamasına özen göstermeniz gerekiyor. Tahtanın kaymaması için bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

KESME TAHTASININ KAYMASI NASIL ENGELLENİR?

Kesme tahtası yemek hazırlarken çoğunlukla kullandığımız mutfak eşyalarının başında gelir. Soğan keserken, etleri julyen keserken kazalara imkan vermemek için kesme tahtası kullanmak en sağlıklı methoddur. Kesme tahtası kullanırken, kesme tahtasının kayması işimizi zorlaştırır ve tehlikeli olabilir. Kesme tahtasını kayması nedeniyle elimizi kesebiliriz. Bir şeyler keserken, doğrarken kesme tahtasının kaymasını önlemenin birkaç kolay yöntemi var. Kesme tahtasını kullanmaya başlamadan evvel bir havluyu ıslatın, sıkın ve kesme tahtasını altına dizin. Kesme tahtasının kaymasını önlemenin öteki yöntemleri ise, kesme tahtasının altına ıslak havlu kağıt veya kaydırmaz bir parça yerleştirmektir. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal