Keratin Bakımı ile İlgili Bilmeniz Gerekenler!

Keratin bakımını son günlerde oldukça sık duymaya başladık. Peki saçları bu kadar olumlu yönde etkileyen keratin nedir? Neden yaptırılır? Bakımdan önce ve sonra nelere dikkat etmemiz gerekir?

05.02.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-11:20) Keratin Bakımı ile İlgili Bilmeniz Gerekenler!
Saçlarımız çeşitli nedenlerden ötürü düzenli olarak yıpranmaya maruz kalır. Hava kirliliği, saç şekillendiriciler, saç boyaları bunların başlıca sebepleri iken, saçlarımızın bu kadar yıpranmasının asıl sebebi ise onları oluşturan keratin isimli proteinin eksilmesidir. Keratin saçlarda, tırnaklarda ve dişlerde ve hatta cildimizde de bulunur. Keratin eksikliği saç dökülmesi, tırnak kırılması ya da cildimizin en ufak bir darbede yaralanmasına neden olabilir.

Keratin Nedir?

Bu soruya cevap verilirken keratini, incelemek ve nerelerde bulunduğunu bilmek gerekir. Keratin saçlarda, tırnaklarda ve dişlerde ve hatta cildimizde de bulunan bir proteindir. Keratin eksikliği saç dökülmesi, tırnak kırılması ya da cildimizin en ufak bir darbede yaralanmasına sebebiyet verebilir. Keratin, farklı hayvanların tüyleri, boynuzları ve yünlerinden elde edilebilir ve saç bakımlarında bir bileşen olarak kullanılabilir. Saf keratin saçınızın temel yapı taşı olduğundan, bazı insanlar keratin takviyelerinin ve tedavilerinin saçınızı güçlendirmeye ve daha sağlıklı görünmesine yardımcı olur. Bu yüzden keratin bakımı insanlar tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır.

Keratin Bakımı Ne İşe Yarar? Nelere Dikkat Edebiliriz?
  • Keratin bakımı saçlara canlılık parlaklık katarken aynı zamanda onarma işlevide görür. Keratin içeren şampuan ve saç kremleri ise sadece saçın güçlü yapısını korur, saçların canlı ve parlak görünmesini sağlar. Bu şampuanlar keratin bakımı etkisi göstermez.
  • Keratin maddesi saç telindeki pulcukları kaplayarak saç telini çevresel etkenlere karşı korumaya aldığından incelmiş saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.
  • Keratin bakımını uyguladıktan sonra kalıcı olması için sülfatsız ve köpüksüz saç bakım ürünleri kullanılmalıdır. Keratin bakımından sonra saç yıkarken kullanılan ürünlere dikkat edilmesinde yarar vardır. Çünkü standart şampuanlar, yapılan keratin yüklemesini aşındırma ve ömrünü kısaltma etkisine sahip. Bu yüzden keratin bakımından sonra saçınızı kurutmayan ve aşındırmayan sülfatsız yani tuzsuz şampuan kullanmanız gerekir.
  • Meyve, sebze ve et ürünleriyle keratin seviyesi arttırılabilir. Et ve süt ürünlerinden, yumurta ve yoğurttan alacağınız proteinle sahip olduğunuz keratin seviyenizi arttırabilirsiniz. Aynı zamandan havuç, brokoli, patates, ıspanak, kabak, karnabahar, fasulye, mantar ve soğan gibi günlük hayatımızda sıklıkla tükettiğimiz yiyeceklerde keratin proteini açısından oldukça zengindir.
  • Brezilya fönü ve keratin bakımı uygulama yönünden benzer olsa da sonuç bazında aynı işleve sahip değiller. Brezilya fönü olarak bilinen işlem gerçekleştirilirken de keratin kullanıldığı için keratin bakımı, brezilya fönü olarak adlandırılabiliyor. Keratinin yarı-kalıcı saç düzleştirici bir işlevi olduğundan brezilya fönü ismiyle anılır. Ancak keratin bakımında ise deforme olmuş saçın sağlıklı görünüme kavuşturulması asıl amaçtır.
  • Keratin bakımı ürünlerinin içeriğine dikkat etmek gerekir. Saç bakım ürünlerinin içeriğinde kimyasallar bulunur ve onları saçımıza direkt olarak uygularız. Bu uygulamanın sonucunda ise saçlardaki katkısız keratin içeriğini harcamış oluruz. Doğal keratin bakımı ise saç bakım ürünlerinden farklı olarak kimyasal içermez. Ancak brezilya fönü gibi ısıtıcıyla uygulanan bazı keratin bakımı ürünlerine dikkat etmekte yarar vardır. Çünkü bu ürünlerin bazıları kansorejen madde içerir.
  • Saç bakım ürünleri satan yerlerden keratin takviyesi alarak evde kendiniz de uygulayabilirsiniz. Bu alternatifi ile herkesin rahatlıkla uygulayabileceği bir bakım türüdür.
  • Keratin bakımı ürünleri kolay uygulanır. Keratin yağı, keratin sütü ve keratin maskesi gibi ürünler, doğal keratin içerir, saça zarar vermez ve kolay uygulanmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi keratin takviyesi öncesinde tuzsuz ve parabensiz şampuanla saçınızı iki defa yıkamanız önerilir.
  • Keratin yüklemesi saçınızı uzun süre korumanıza yardımcı olur. Keratin saç köklerine nüfuz ettiği için saç köklerinizden aldığınız koruyucu ve onarıcı etkiyi de doğal olarak uzun bir süre kullanabilirsiniz. Saç temizliğinde tuzsuz şampuan tercih edildiği takdirde, keratinle kaplanmış saç yüzeyi aşınma etkisinden de korunmuş olur. Keratin bakımını belirli aralıklara tekrar ederek saçlarınıza kalıcı canlılık ve parlaklık kazandırabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal