Kayısı Kreminin İnanılmaz Faydaları!

İçerik olarak besleyici özellikte meyvelerden biri olan kayısının midenizi düzeltmesi ve iştah açması yönünden vücudumuza pek çok faydası bulunmaktadır. Sağlık açısından oldukça faydalı olan kayısının cilt üzerinde de oldukça etkili.

26.03.2018-17:07 - (Son Güncelleme: 26.03.2018-17:00) Kayısı Kreminin İnanılmaz Faydaları!

İçerik olarak besleyici özellikte meyvelerden biri olan kayısının midenizi düzeltmesi ve iştah açması yönünden vücudumuza pek çok faydası bulunmaktadır. Sağlık açısından oldukça faydalı olan kayısının cilt üzerinde de oldukça etkili. Demir açısından zengindir ve kansızlığın tedavisinde çok sık kullanbılır. Vücutta ki ve kanda ki toksinlerden kurtulmayı sağlar.

Akciğer ve cilt kanseri başta olmak üzere pek çok kanser çeşidinde olumlu etkiler yaratır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu azaltarak vücuda enerji sağlar.  Raşitizm gibi gelişme bozukluğu rahatsızlıklarını engeller, gelişme çağında ki çocuklar için oldukça yararlı bir besindir.

İçeriğinde yoğun miktarda A vitamini bulunduran bu kayısı yağı cildi nemlendirdiği gibi ileriki yaşlarda ortaya çıkan kırışıklıkları da azalttığı için aynı zamanda yaşlanmayı önleyici cilt bakım ürünleri arasında sayılıyor.

MALZEMELER

500 gr taze kayısı
100 gr buğday yağı
15 gr balmumu
5 gr alkol

YAPILIŞI

Kayısıları mikserden geçirip suyunu süzdükten sonra suyunu ayrı bir kaba alın. Buğday yağını metal tencerede ısıtın. Balmumunu eritin. Kayısıyı katıp karıştırın. Hepsini tekrar bir tülbendin içine koyun, bir yere asın, süzülsün. 5 gr. alkol katıp karıştırın. Bir şişeye koyun. Kreminiz kullanıma hazırdır.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal