Kaygılı Hisseden Çocuklar Bu Alışkanlığı Ediniyor!

Çocuklar çeşitli nedenlerden dolayı tırnaklarını yiyebiliyor ya da koparabiliyor. Yetişkinlik dönemlerinde de devam edebilen bu alışkanlık “sinirsel alışkanlık” olarak adlandırılıyor. Bu alışkanlığa sahip olan çocuklarınız için yapmanız gerekenleri bir araya getirdik. İşte detaylar…

29.01.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-12:15)

Büyüme çağındaki çocuklar kendini endişeli, gergin, kaygılı ve baskı altında hissettikleri zaman tırnak yeme alışkanlığı edinebiliyor. Eğer çocuğunuz bu davranışı sergiliyorsa, endişe duymanıza gerek yok.

TIRNAK YEME ALIŞKANLIĞINDAN VAZGEÇMEK İÇİN…

Çocuğunuz sizi endişelendiren hareketler sergiliyorsa bu karşılığında hemen harekete geçmeyin. Çünkü endişe ve panik gibi duygular kendi dünyasıyla başa çıkamayan çocukları daha da negatif hale getirebilir. Öncelikle davranışının altında yatan sebepleri öğrenmeye ve sorunu çözüme ulaştırmak için çocuğunuzun hayatında herhangi bir stres kaynağı olup olmadığına odaklanın. Çocuğunuz kendine zarar vermiyor ve aşırı stresli görünmüyorsa, tırnaklarını kesmek için çok uzamasını beklemeyin, sık sık ellerini yıkamasını hatırlatın ve başka yerlere odaklanmasını sağlayın. Onu durdurmak için baskı kurarsanız daha fazla stres olmasına ve davranışını yoğunlaştırmasına neden olursunuz. Tırnaklarına acı tat veren maddeler sürerek doğrudan müdahale etmeniz, çocuğunuzda cezalandırılmış hissi oluşturabilir. Bilinçaltı düzeyde bakıldığında çocuklar ebeveynlere olan öfke ve kızgınlığı tırnak yemek ile göstermektedir. Ebeveynlere karşı hissedilen ve çocuk bedenine fazla olan duygularla başa çıkamayan çocuk kendi bedenini tüketme eğilimine girmektedir. Çocuğunuzun dünyasında neler olup bittiğini anlamaya çalışın. Anlattırın, gördüğü rüyaları dinleyin ya da resim yaptırın. Tırnak yeme eylemi artıyorsa mutlaka profesyonel bir yardım alın.

Son Dakika Gündem Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal