Karnabahar Yemeği Tarifi

Oldukça sağlıklı, her derde deva karnabahar yemeği tarifi ile akşam yemeklerinizi süsleyin. Karnabahar yemeği tarifi, püf noktaları ve karnabaharın faydalarıyla karnabahar yemeği tarifi haberimizde…

05.05.2018-12:10 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-12:11) Karnabahar Yemeği Tarifi

Karnabahar yemeği kış aylarının en gözde, en sağlıklı ve en lezzetli yemeklerinden biridir. Hem hafif, hem pratik hem de lezzetli karnabahar yemeği tarifi için malzemeler nelerdir? Oldukça faydalı bir besin olan karnabahar yemeği tarifi ve püf noktalarıyla haberimizin detaylarında…

Karnabahar  yemeği kış aylarına yavaş yavaş girdiğimiz şu günlerde kolaylığı ve lezzetiyle sofralarımıza kuruluyor. Karnabahar yemeği içindeki bir çok besleyici takviye gıdalar ile sağlığımıza oldukça yararlı bir kaynaktır. Karnabahar bulundurduğu vitamin ve mineraller ile kış aylarında güçsüzleşen bağışıklık sistemimizi onarmaya yardımcı olur.

Karnabahar Türk mutfağının önemli bir besinidir. Özellikle çocuklarımıza karnabahar yeme alışkanlığı kazandırarak yetişkinliklerinde ihtiyaçları olan tüm vitamin ve minerallerin temelini atmış oluruz. 

Akşam yemeğinde soframızı süsleyen karnabaharın faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

MALZEMELER

Yarım kilo karnabahar
1 adet orta boy havuç
1 tane orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Göz kararı tuz

KARNABAHAR YEMEĞİ TARİFİ

1.adım: Öncelikle orta boy bir tencereye sıvı yağı ekleyin. Küp küp doğradığınız soğanları da karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. 
2.adım: Havuçları halka şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin ve soğanla birlikte harmanlayıp kavurun.
3.adım: Kavrulan malzemelerinize salçayı ilave edip temizleyip ayıkladığınız karnabaharı ekleyin. 
4.adım: Malzemelerinizin hepsini harmanlayıp hafif kavurduktan sonra tuzunu ekleyin. Üzerlerini bir parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın. 
5.adım: Karnabaharlar yumuşayınca ocaktan alıp maydanoz veya dereotuyla servis edebilirsiniz. 



Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal