Kalorisiz Şekersiz Kek Tarifi

Kekten vazgeçemeyenler ama şekerden de uzak durmak isteyenlere harika bir tarifimiz var. Kalori hesabı yapmadan diyabet hastalarının da afiyetle tüketebileceği şekersiz ve unsuz kek tarifini sizler için derledik.

09.08.2019-09:33 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-09:18) Kalorisiz Şekersiz Kek Tarifi

Kilo alma endişesiyle hamur işinden ve şekerden uzak durak isteyenler için şekersiz ve unsuz enfes kek tarifini içeriğimizde bulabilirsiniz.

ŞEKERSİZ KEK TARİFİ

Malzemeler; 3 adet yumurta, 1 çay bardağı keçi boynuzu pekmezi, 1 su bardağı ceviz içi, 2 adet muz, 1/2 çay bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket kakao, 1 paket vanilya.

Yapılış aşaması; 3 adet yumurtayı mikser ile çırptıktan sonra, 1 çay bardağı keçiboynuzu pekmezini ekleyip beraber karıştırmayı sürdürün. Pekmez yardımıyla koyu bir renge kavuşan karışıma kabartma tozunu, vanilya şekerini ve kakaoyu da katın.

Toz malzemeleri de mikser ile karışıma dağıttıktan sonra yarım çay bardağı sütü kek harcına katın. Sütün hemen sonrasında 1 su bardağı çekilmiş ceviz içini de ekleyin ve harmanlayın. Ceviz içinin kek harcını yoğun kıvama getirdiğini göreceksiniz.
Son hamlede 2 adet muzu, çatal ile birlikte ezerek kek karışımının içerisine ekleyerek pürüzsüz bir harç olana kadar çırpın.

Yağladığımız veya pişirme kağıdı kullanarak yaptığınız kek kalıbımıza kek karışımının tümünü eşit oranda dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 45 dakika süre ile pişirdikten sonra afiyetle bu lezzeti sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal