Kahvaltının Prensesi Pofuduk Krep Nasıl Yapılır?

Kahvaltı sofralarında şüphesiz en çok sıcak besinleri severiz. Bunların başında ise krepler gelir. En sevdiğiniz öğün kahvaltı ise ve siz de krep canavarıysanız işte harika bir öneri ve tarifle karşınızdayız. Pofuduk krep nasıl yapılır malzemeleri nelerdir gelin birlikte bakalım.

20.08.2019-09:45 - (Son Güncelleme: 20.08.2019-09:24) Kahvaltının Prensesi Pofuduk Krep Nasıl Yapılır?

Hem kahvaltının hem ara öğünlerin besleyici besini olan krepleri nasıl seversiniz? Kendi ellerinizle sevdiklerinize harika bir kahvaltı hazırlamak istiyorsanız işte size tarifi.

POFUDUK KREP 

MALZEMELER: 

3 adet yumurta,3/4 su bardağı süt,3/4 su bardağı un,3 yemek kaşığı tereyağı,1 tatlı kaşığı toz şeker,1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI: 

Fırını 180 derecede ısıtın ve döküm tavayı fırına ısınması için yerleştirin. Yumurtaları bir kasenin içine kırın. Üstüne un, süt, şeker ve tuzu ekleyin. Bütün malzemeler ıslanana ve birbirine geçene dek çırpın. Fakat çok çırpmamaya özen gösterin. Birbirlerine iyice yedirin.Fırından ısınan tavayı çıkarın ve tereyağını içine katın ve tavanın ısısında tahta kaşık ile gezdirerek erimesini sağlayın. Sonrasında hazırladığınız karışımı tavanın içine dökün ve tavayı fırına sürün.Yaklaşık 15-20 dakika fansız programda 180 derecede pişmesini sağlayın. Kenarlarından çokça kabardığında ve kızardıktan sonra fırından alın. Fırından çıkardığınızda çökme yaşayacaktır. Sonrasında üzerini dilediğiniz şekilde süsleyerek sofraya getirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal