Kahvaltıda Yunan Lezzeti: Saganaki

Yunan mutfağına özgü şahane bir lezzet olan saganaki nasıl yapılır? Kahvaltı sofralarında farklılık arayanlar için iyi bir alternatif. Saganaki yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte sizi vazgeçmekte zorlanacağınız bir tatla tanıştırıyoruz.

16.07.2019-09:48 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-09:37) Kahvaltıda Yunan Lezzeti: Saganaki

Saganaki'yi  daha önce duydunuz mu? Yunan mutfağına özgü atıştırmalık bir tarif olan Saganaki sarımsaklı bir sosa sahip peynir kızartması. Kahvaltıda farklı ülkelerin farklı tatlarını arayanlar için harika bir öneri olacak.

SAGANAKİ TARİFİ  

MALZEMELER: 

4 dilim kızartmalık peynir (hellim, kars kaşarı vb.),1 adet yumurta, 3/4 su bardağı galeta unu,1/2 çay bardağı ayçiçek yağı

Servisi için:

10 adet kurutulmuş domates, 5 adet çekirdeksiz yeşil zeytin,1/2 çay bardağı zeytinyağı,1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı bal, 2 diş sarımsak, 4 dilim limon (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI: 

Sert bir yapıda olan kızartmalık peyniri kare şeklinde yuvarlak şeklinde dilimleyin. Yumurtayı çukur bir kasede çok az miktarda tuz katarak çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. İlk önce yumurtaya buladığınız kızartmalık peynirleri arkalı önlü ters çevirip galeta ununa iyice bulayın. Ayçiçek yağını sığ bir tavada kızdırıp peynir dilimlerini renk alana kadar kızartın. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üstüne alıp dinlendirin.

Servisi için; kurutulmuş domates parçalarını ince ince kıyın. Çekirdeksiz yeşil zeytin, zeytinyağı, bal, sarımsak ve kekik ekleyerek rondoda karıştırın.Servis tabağına aldığınız kızarmış peynirleri; kurutulmuş domatesli / zeytinyağlı sos eşliğinde limon dilimleriyle birlikte servis yapın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal