Kadınlar Neden Saçlarını Çok Sık Değiştirir?

Sevilmek, beğenilmek gibi zevk veren eylemlerde bulunmak beynimizin dopamin salgılamasını sağlıyor. Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, sıkıntılı dönemlerden geçerken kadınların saçlarında değişiklik yapmasının dopamin artırmanın sağlıklı bir yolu olabildiğini vurguladı.

16.02.2019-10:26 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-10:17) Kadınlar Neden Saçlarını Çok Sık Değiştirir?

Dopamin beynimizin ödül kimyasalıdır ve yaşamımızın her alanında yer alır. Sevilmek, beğenilmek gibi zevk veren eylemlerde bulunmak beynimizin dopamin salgılamasını sağlıyor. Dopamin eksikliği yaşanan kişiler, ödül mekanizmasını çalıştırabilecek arayışlara girerler diyen Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, sıkıntılı dönemlerden geçerken kadınların saçlarında değişiklik yapmasının dopamin artırmanın sağlıklı bir yolu olabildiğini vurguladı. İşte detaylar...

Dopamin Günlük Hayatımızın Bir Parçası

Günlük yaşamda dopaminsiz yaşayamıyoruz, haz veren her şey dopamin salınımını artırıyor. Örneğin yemek yaptığınızda eşinizin ‘Eline sağlık’ demesi, çocuğunuzun mutlu ve sağlıklı olduğunu görmek, bir beğeni ifadesi gibi durumlar günlük yaşamımızda azar azar dopamin salgılıyor ve bu bize yetiyor. Ancak dopamin salgılanmasında genetik ya da sonradan ortaya çıkan bozukluklar yaşanabiliyor.

Haz Veren Etkinliklere Neden Yöneliriz?

Ayrıca sosyal imkânlar, koşullar nedeniyle dar bir çevrede yaşıyorsak, haz alabileceğimiz nesnelerin sayısı azsa ve bir yandan da o dopamine ihtiyaç duyuyorsak o zaman ulaşabildiğimiz haz verici etkinliklere daha fazla yöneliriz. Birçok davranışsal bağımlılığın kökenindeki sorunlardan birisi de budur.

Saçlarda Yapılan Değişiklik İyi Gelir

Daha fazla dopamin salınımı için insanlar farklı yollar seçebilir. Örneğin toplumda çeşitli streslere maruz kalan kadınlar, sağlıklı bir düzelme, kendisini toplama çabası olarak sıklıkla saçlarında değişiklik yapmayı seçerler. Bir değişiklik, kendi görüntüsünü beğenme, çevreden aldığı olumlu geri bildirim ile gelen dopamin salınımıyla içinde bulundukları gündelik sıkıntılardan çıkış yolu bulup kendilerini toparlayabilirler.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal