Kabak Çekirdeği Yağının Cilde Faydalarına İnanamayacaksınız!

Kabak çekirdeğinin faydalarını hepimiz biliyoruz. Peki yağının cilde faydaları neler? Her mevsim sıklıkla tükettiğimiz kuru yemiş çeşitlerinden olan kabak çekirdeğinin yararını duyan şaşırıp kalıyor! İşte kabak çekirdeği yağının hiç bilmediğiniz faydaları.

25.05.2019-12:28 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-12:14)

Dört mevsim sürekli tükettiğimiz kuru yemiş çeşitlerinden biridir kabak çekirdeği. Sağlığa olan yararlarını artık hepimiz biliyoruz. Kabak çekirdeğinin zengin içeriğinin de saça ve cilde faydalı olduğunu duymuş muydunuz? 

CİLDİN SAĞLIKLI GÖRÜNMESİNİ SAĞLIYOR   

Kabak çekirdeği yağı cildin elastikiyetini korur ve cilt kırışıklıklarının önüne geçer. Cildin daima genç ve sağlıklı görünmesini sağlar.

SAÇ VE KİRPİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR 

Kabak çekirdeği yağının içeriğindeki zengin E vitamini sayesinde saç ve kirpikleri güçlendirerek, yeni saç çıkmasını sağlar.

CİLTTE KUSURSUZ BİR GÖRÜNÜM SAĞLIYOR  

Cildinizde çıkan iltihaplı sivilceleri ortadan kaldıran kabak çekirdeği yağı, cildi kusursuzlaştırır.

KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI NASIL KULLANILIR?  

Kabak çekirdeği yağını uyumadan evvel cildinize masaj yaparak sürebilirsiniz. Bilhassa cildinizde oluşan lekelerin üzerine pamuk yardımıyla sürmeniz yeterli olır. Bir diğer yöntem ise ağızdan yutarak kullanılmasıdır. Aç karnına içilmesi daha etkili neticeler vermektedir. En fazla 1 tatlı kaşığı içmelisiniz. Herhangi kronik bir rahatsızlığınız varsa mutlaka doktorunuza sormalısınız.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal