Jako Papağanına Nasıl Eğitim Verilir? En Hızlı Konuşturma Yöntemleri!

Evlerde en fazla beslenen papağanlardan olan Jako papağanına nasıl bakılır? Jako papağanının eğitimi nasıl olmalıdır? Sahibini sevdiği zaman geveze olacak şekilde çok konuşan jako papağanları hakkında merak ettiklerinizi derledik.

23.12.2019-10:07 - (Son Güncelleme: 23.12.2019-09:56)

Jako papağanları, Gri Afrika papağanları da olarak bilinmektedir. Geveze papağanlardan olan bu kuş türüne evde nasıl bakılır? Gelin birlikte bakalım.

JAKO PAPAĞANI BAKIMI  

- Yiyeceklerin ve suyun tazeliği, temizliği mutlaka kontrol edilmelidir. Bozuk, bayat yiyecekler verilmemelidir.

- Sularını mümkün mertebe değiştirmeye dikkat edin. Önceden şişelerde bekletilmiş musluk suyundan koymanız iyi olur.

- Doğal hayatta meyve ağaçlarında beslenmeyi seven Jakolara belirli zaman dilimde meyve vererek onu mutlu edebilirsiniz.

- Karanlık bir odada veya güneşin dik ışınlarının geldiği yere kafesi koymaktan kaçınınız.

- Evde olmadığınızda ev içerisinde olmaktansa kafesin içerisinde kapatmanız sağlığını güvence altına almanız bakımın önemlidir.

- Avizenin kablolarını kemirmeleri elektrik çarpmasına neden olmaktadır. Açıkta olan kabloların kontrolünü yaparak tedbir alınız.

EĞİTİMİ İÇİN NELER YAPILMALIDIR?  

Jakolar ilgiyi seven hayvanlardır. İlgi gösterir bıkmadan onlarla konuşursanız ve sevdiği yiyecekleri vererek onunla bir yakınlık sağlarsanız dileğiniz eğitimi verebilirsinniz. 20-25 kelimeye varana kadar konuşur, bir kelimeyi öğretebeilmek için 1 hafta boyunca sıkça tekrarlayın özrellikle sabah saatlerinde tekrarlamasını sağlayın. Asla zorlama yapmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal