İş Bulma Şansınızı Sabote Ettiğinize Dair 4 İşaret!

Bir süredir iş arayışındasınız bu nedenle de artık sıkıldığınızı bazen sakla yamamaya başladınız. Karşınıza da çok istediğiniz bir iş çıktı. Dolayısıyla bu işi alabilmek için elinizden gelenin en iyisini yapmanız şart.Peki iş görüşmesi hakkında merak ettiğin tüm detaylar haberimizde saklı...

20.04.2018-12:04 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-11:36) İş Bulma Şansınızı Sabote Ettiğinize Dair 4 İşaret!

Bir süredir iş arayışındasınız bu nedenle de artık sıkıldığınızı bazen saklayamamaya başladınız. Karşınıza da çok istediğiniz bir iş çıktı. Dolayısıyla bu işi alabilmek için elinizden gelenin en iyisini yapmanız şart. Ancak bir iş görüşmesinde ya da görüşme davetinde ilgili olmakla rahatsızlık vermek arasında ince bir çizgi vardır. Çizgiyi aştığınızda işe alım görevlisi sizi çaresiz ya da biraz hastalıklı biri olarak görebilir. Kendinizi bu duruma düşürmemek için aşağıdakilere dikkat etmelisiniz.b

BİR EMAİL GÖNDERDİNİZ AMA HALA CEVAP GELMEDİ

İnsan kaynakları personelinin sizi aramaması için çok geçerli bir nedeni olduğuna emin olabilirsiniz. Eğer bir görüşme yaptıysanız ve zaten kendisiyle iletişim kurduysanız endişelenmeyin. İnsan kaynakları uzmanları her bir işverenin bir seferde 50’den fazla aktif adayla görüştüğünü ve sonraki adımı planladığını söylüyor ve bunun zaman alabileceğini vurguluyor. Eğer bir e mail gönderdiyseniz en az 2 gün bekleyin. Size mutlaka geri dönecektir.

CUMA GÜNÜ KARAR VERECEKLERİNİ SÖYLEDİLER AMA SİZ ÇARŞAMBA GÜNÜ SONUCU MERAK ETTİN

Proaktif olarak pozisyon hakkında ne kadar heyecanlı olduğunuzu onlara belli ettiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ama işverenler genelde bu söyledikleri zamana bağlı kalırlar. Böyle davranarak karşı tarafa biraz agresif ya da çokça çaresiz olduğunuzu düşündürebilirsiniz. Bu nedenle size geri dönecekleri tarihe kadar bekleyin, bu en doğru hareket olacaktır.

ALINMADIĞINIZ BİR İŞ İÇİN TEKRAR BAŞVURDUNUZ

Belki de adil bir şans tanınmadığını düşünüyorsunuz ya da o şirkette çalışmayı ne kadar çok istediğinizi belli etmek istiyorsunuz. Bu nedenle de pozisyona kabul edilmediğiniz halde hemen yeniden başvurdunuz. Ancak bu insan kaynakları ve iş veren tarafından olumlu karşılanmayacaktır. Bunun yerine neden kabul edilmediğinizi öğrenip, bu eksik yönleri tamamlayıp mesela 6 ay sonra bu eksikleri tamamladığınıza dair bir bilgiyle yeniden başvuru yapabilirsiniz. Bu şansınızı çok daha yükseltecektir.

ONLARLA İLETİŞİME GEÇMEK İÇİN HER YOLU DENEDİNİZ

Çağrı yaptınız, e mail gönderdiğiniz, LinkedIn’den hatta facebook’tan bile yazdınız. Üsetlik bunu proaktif görünmek için yaptınız. Ancak proaktif olmak ve rahatsız etmek arasında ince bir çizgi vardır. Aynı mesajı bir kaç yerden göndermek genelde işe yaramaz ve negatif algılanır. Bu nedenle en mantıklısı bir mesajı gönderdikten sonra 3-4 gün beklemektir.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal